L’Ajuntament de Valls busca espai per a la nova comissaria

El regidor de Governació, Joan Carles Solé, assegura que «volem adequar les dependències perquè hi puguin treballar correctament»

19 febrero 2018 23:25 | Actualizado a 19 febrero 2018 23:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’equip de Govern de l’Ajuntament de Valls ha començat a treballar en la recerca d’un espai per ubicar-hi una nova comissaria de la Policia Local. Les dependències  –actualment ubicades a la part posterior de l’ajuntament– estan en mal estat.

Segons el regidor de Governació, Joan Carles Solé, les noves instal·lacions han de ser més àmplies «perquè els agents hi puguin treballar correctament per tal de cobrir les necessitats bàsiques».
Solé destaca la partida pressupostària d’aquest 2018 i de cara al 2019-2020 es posarien en marxa. «El pressupost l’aprovarem al ple de la setmana vinent», afegeix Solé.


Objecte de crítiques
Fa anys que les dependències són objecte de crítiques, tant per part de sindicats com de partits de l’oposició, per les seves deficiències. De fet, aquesta mateixa setmana, el sindicat ha emès un informe en el qual es constatava que les dependències «pateixen problemes d’espai físic que dificulten l’estricte i permanent compliment de les disposicions de seguretat i salut sobre llocs de treball previstes pel Reial Decret 486/1997».

El Sindicat Autònom de Policia de les Policies Locals de Catalunya, SAP-PL, que pertany a la Federació de Professionals de la Seguretat Pública de Catalunya, qualifica l’estat de la comissaria vallenca com de «tercermundista» i recorda que, ja el 2015, el mateix sindicat va informar de la situació a l’alcalde de Valls i que, el juny de 2017, es va produir un episodi de presència de paparres.


Els responsables sindicals afirmen que «els professionals de la policia local han de desenvolupar la seva tasca en pèssimes condicions, incompatibles amb la dignitat tant dels treballadors com de la ciutadania». Segons afirmen, hi havia prevista una partida pressupostària municipal per l’elaboració d’un projecte per a la comissaria, i la realitat, denuncien, és que no s’ha fet res.

El sindicat exigeix que el consistori adopti «immediatament les disposicions acordades per la inspecció de treball, reservant-nos, en cas contrari, les accions legals i sindicals escaients».


30 actuacions en dos anys
El regidor de Governació, Joan Carles Solé, assegura que en els darrers dos anys s’han realitzat una trentena d’actuacions per millorar les condicions. «Aquesta setmana acabarem els treballs dels vestidors, perquè els agents estiguin millor», afirma.


A més, en els últims anys s’han renovat les cadires, s’ha millorat  el funcionament de l’aire condicionat, s’han canviat les ventilacions per evitar males olors o s’ha instal·lat una porta d’accés. La millora i adequació de la nova seu de la comissaria està dins del programa electoral, un pacte entre CiU i ERC.

D’aquesta manera, es donaria resposta a una llarga reivindicació i els 37 agents de la Policia Local disposarien d’unes dependències actualitzades i adaptades a les necessitats.


«Som conscients de l’estat en què es troben les dependències, per això pensem en els agents, ja que són ells els qui les utilitzen regularment», conclou el regidor de Governació.

Comentarios
Multimedia Diari