Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L’Ajuntament de Valls destinarà 150.000 € a comprar edificis per crear habitatge públic

És una de les accions destacades del consistori per als pròxims mesos. La idea és crear pisos dotacionals públics al carrer Sant Francesc

Diari de Tarragona

Whatsapp
El consistori busca incrementar les partides destinades a la creació d’habitatge públic de cara als pròxims mesos. FOTO: a. mariné / dt

El consistori busca incrementar les partides destinades a la creació d’habitatge públic de cara als pròxims mesos. FOTO: a. mariné / dt

L’Ajuntament de Valls preveu ampliar les polítiques municipals d’habitatge amb nous serveis i noves línies. Així, una de les accions destacades per als pròxims mesos consisteix en destinar una partida de 150.000 euros a la compra d’edificis per l’actuació de creació d’habitatge dotacional públic al carrer Sant Francesc.

En tot plegat hi té molt a veure –apunta l’Ajuntament– el fet que l’Oficina Local de l’Habitatge ha crescut de manera «constant» en els últims exercicis, «una situació que ha permès ampliar les línies de finançament amb conveni entre l’Ajuntament i l’Agència d’Habitatge de Catalunya (AHC)». I és que el finançament per part del Govern de la Generalitat ha augmentat en un 37,4%, fins a situar-se l’any vinent en més de 72.000 euros segons el que preveu el conveni entre el consistori i l’AHC, segons ha posat en relleu el consistori vallenc en un comunicat.

Així, l’Ajuntament assegura que ha assolit els nivells més alts de finançament per part de l’Agència d’Habitatge gràcies a l’increment dels indicadors d’activitat que la Generalitat valora a l’hora d’establir els convenis amb l’Administració local. Un dels punts amb major increment han estat el nombre d’expedients que s’han tramitat per facilitar l’accés dels ciutadans als ajuts públics de lloguer. L’any passat es van tramitar 352 expedients de subvencions i prestacions pel lloguer d’habitatges, el que representa un 19,7 més que el 2016. De fet, aquesta línia és la que més ha augmentat en els últims anys, ja que en els últims tres exercicis ha acumulat un creixement de prop del 50%.

La Generalitat ha augmentat la seva aportació al consistori en un 37,4%

També hi ha hagut un increment en el nombre de sol·licituds de pisos que, per primer cop des de la posada en funcionament de l’OLH ha superat la xifra de 200 habitatges. Així, l’any passat es van efectuar a l’OLH 219 peticions d’habitatges. Ara, a la borsa d’habitatge de Valls es gestionen 158 habitatges per a lloguer, amb un augment del 8,9%.

Més satisfacció

D’altra banda, l’auditoria de l’Agència d’Habitatge de la Generalitat de Catalunya de l’Oficina Local d’Habitatge i el servei de Borsa de Mediació de l’Ajuntament de Valls posa en relleu els alts nivells de satisfacció dels usuaris. L’enquesta de l’AHC revela que un 94% dels usuaris es mostra molt o completament satisfet i que, en global, posen una nota de 9,1 als serveis municipals d’habitatge de Valls.

 L’auditoria apunta com a positiu, pel que fa als serveis de mediació per al lloguer social, la xifra d’habitatges de mediació que es gestionen i també els incentius que s’ofereixen des de l’Ajuntament per a la captació d’habitatges, amb la línia de bonificacions del 75% de l’IBI i les subvencions per rehabilitació d’habitatges. 

Temas

Comentarios

Lea También