L’Ajuntament de Valls enceta la recuperació ambiental de la confluència de dos torrents

El consistori contracta les redaccions dels projectes de recuperació ambiental i la restauració de l’antic pont medieval dels Molins

14 junio 2017 11:32 | Actualizado a 14 junio 2017 14:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquest dimecres 14 de juny s’ha aprovat l’encàrrec a l’empresa MN Consultors en Ciències de la Conservació, per un import de 21.766 euros pel projecte ambiental en un marc de 3,8 hectàrees dels torrents de la ciutat. La Xamora i el Catllar, un dels enclavaments paisatgístics de més interès i més valor. El projecte tècnic que es desenvolupa en el marc del Pla Especial dels Torrents de Valls servirà de base per establir els criteris metodològics tècnics de larecuperació que s’haurà d’estendre al conjunt dels espais fluvials de la ciutat per recuperar-ne ambientalment la flora i fauna.

Així, es preveurà el trasllat de col·lectors o torres elèctriques, entre d’altres elements, per alliberar els torrents d’infraestructures i restaurar-los ambientalment com a zones fluvials singulars.Per altra banda s’ha aprovat la contractació de l’enginyer Llorenç Amat per redactar el projecte de rehabilitació de l’antic Pont medieval dels Molins, situat dins aquesta zona. El pont té danys estructurals i esquerdes, i degut això es va tancar el trànsit. En aquest projecte es vol tornar a utilitzar.

 

 

Finalment, s’ha aprovat també la contractació dels treballs de desbrossament de vegetació, per un import de 1.856 euros a l’empresa Excavacions Carbonell, de la zona on conflueixen els dos torrents, en una actuació que s’iniciarà de manera immediata. El  desbrossament és necessari per poder iniciar la redacció del projecte d’adequació d’aquest entorn i l’aixecament topogràfic d’aquest abast.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarios
Multimedia Diari