L’Ajuntament de Valls preveu consolidar i restaurar la muralla de Sant Antoni

L’actuació té un cost de 358.000 euros i el consistori ha sol·licitat la subvenció a Foment
 

29 junio 2018 09:20 | Actualizado a 29 junio 2018 09:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Junta de Govern a l’Ajuntament de Valls ha sol·licitat la subvenció a la convocatòria d’ajuts corresponent al programa de l’1,5% Cultural del Ministeri de Foment per al projecte de recuperació patrimonial de la muralla medieval de la localitat, en concret, del tram comprès entre la muralla de Sant Antoni i els carrers Tomàs Caylà i del Mur.

L’actuació, per un import de 358.000 euros IVA inclòs, preveu la consolidació i restauració patrimonial de la muralla en aquest tram, així com la urbanització de l’espai que dataria del segle XIII de l’època medieval.

Els darrers treballs arqueològics que s’han fet en el marc del projecte de rehabilitació de la muralla de Sant Antoni, a la zona del Portal Nou, van permetre identificar vestigis de l’antiga muralla del segle XIII.

Es tractava d’un arc incrustat dins del mur de la torre sobirana de la muralla de Sant Antoni, sobre el qual s’hauria construït la muralla del segle XIV. Era el primer cop que s’identifica un element de la muralla primigènia, les pedres de la qual es creu que van servir de material per forjar l’estructura posterior.

Premis Dolors Vives i Rodon

La Junta de Govern també ha aprovat la convocatòria dels Premis Dolors Vives i Rodon sobre dones, gènere i igualtat. En concret, ha aprovat, d’una banda, la convocatòria oberta a les escoles de primària i, de l’altra, la corresponent als treballs de batxillerat i cicles formatius de grau superior, en una iniciativa impulsada per la regidoria de Participació Ciutadana i Igualtat per promoure la incorporació de la perspectiva de gènere i l’estudi de les dones a la formació, així com el foment de la igualtat en l’àmbit educatiu.

El termini per a la presentació de treballs queda establert entre l’1 i el 21 de setembre i la dotació en premis és de 980 euros.

Comentarios
Multimedia Diari