L'Ajuntament de Valls preveu iniciar les obres de Ca Xapes enguany

La Junta de Govern ha acordat sol·licitar la subvenció de 179.500 euros a la Diputacióde Tarragona per a la rehabilitació de l’equipament com a seu de la Llar del Jubilat

23 mayo 2018 07:07 | Actualizado a 23 mayo 2018 07:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Junta de Govern de Valls ha acordat sol·licitar la subvenció de 179.500 euros al Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona per a l’anualitat 2018 per al projecte de rehabilitació de l’edifici de Ca Xapes com a seu de la Llar del Jubilat de Valls.


Aquest any podrien començar les obres de remodelació de l’edifici de Ca Xapes per tal que torni a acollir la Llar de jubilats. L’Ajuntament està a l’espera de poder conèixer si podrà afrontar el projecte per fases. Si la resposta és afirmativa, les obres començaran abans d’acabar l’any.


La intenció del consistori és poder licitar el projecte total de la remodelació en diferents fases, la qual cosa permetria poder escometre la primera d’aquestes fases aquest any amb el milió d’euros ja pressupostats als comptes d’enguany per a aquesta remodelació. En el cas que els informes tècnics aconsellin fer el projecte d’una manera global, l’inici d’obres haurà d’esperar a l’aprovació dels comptes de l’any vinent.


Pla Integral de la Gent Gran
També des de la regidoria de Benestar Social s’organitzen aquests mesos de maig i juny diverses sessions de participació ciutadana per a la redacció del Pla Integral de la Gent Gran. «A Valls tenim un sobrenvellinment de persones majors de 60 anys», assegura el regidor de Benestar social de Valls, Jordi Cartanyà.

Aquest pla integral, una actuació recollida en el Pla Local per a la Inclusió i Cohesió Social (PLICS), establirà les prioritats i actuacions estratègiques i integrals en favor de la qualitat de vida i benestar de la gent gran.


Les sessions de debat són obertes a persones majors de 64 anys, tècnics i representants polítics municipals, a més de professionals i entitats del sector per tal de recollir les principals necessitats de la gent gran i les seves propostes. D’aquesta manera, en les sessions es posaran sobre la taula aspectes vinculats a la vida quotidiana de les persones grans, en diferents eixos com benestar social, salut i esport, habitatge, seguretat i mobilitat, a més de participació, cultura o lleure. La diagnosi que sorgeixi del procés participatiu serà la base per a la redacció aquest any del Pla Integral de la Gent Gran que inclourà els objectius i actuacions acordats per a millorar el dia a dia de la gent gran al municipi.


A més, la diagnosi farà un retrat de la situació de la gent gran a Valls, d’acord amb dades demogràfiques, territorials, socials, econòmics, de salut, etc.; determinarà quins són els recursos existents al municipi dirigits a la gent gran, així com les seves particularitats d’ús o servei. Amb el procés es vol implicar la ciutadania, les entitats i organismes vinculats amb la gent gran.

Comentarios
Multimedia Diari