L’Ajuntament de Valls redueix enguany la partida per al Museu

Ha provocat l’increment d’una sèrie de despeses i la reducció d’ingressos en altres organismes com el Patronat

28 julio 2020 07:20 | Actualizado a 28 julio 2020 08:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La pandèmia i la declaració de l’estat d’alarma ha provocat la suspensió de diferents activitats i projectes previstos per aquest 2020 en el pressupost del Museu. D’altra banda, ha provocat l’increment d’una sèrie de despeses en el pressupost de l’Ajuntament i la reducció d’ingressos en altres organismes com el Patronat d’Esports i l’Escola de Música.

Tot això ha fet que s’hagi aprovat la reducció de l’aportació que l’Ajuntament fa el Museu en 30.000,00 euros per tal de cobrir les despeses extraordinàries en els pressupostos dels altres ens. Per tal de no provocar un desequilibri en el pressupost cal acordar la no disponibilitat d’algunes partides del pressupost de despeses del Museu, per tal d’anivellar el pressupost.

També es retardarà l’obertura de nous equipaments previstos per aquest any com el Museu de Valls o el Museu Casteller, el que permet alliberar part dels recursos que s’hi preveien destinar. Segons l’Ajuntament han augmentat les necessitats de neteja, d’equips de protecció i d’adequar les instal·lacions a la nova situació. Altres partides s’han vist alterades com la previsió inicial de la remodelació del passeig dels Caputxins i la carretera del Pla de Valls que ascendia a 314. 880,28 euros. L’import final serà de 419.244,28 euros. Ahir a la tarda, i de forma telemàtica, es va aprovar durant el ple municpal la modificació del crèdit. Altres actuacions a l’entorn del Museu Casteller o la construcció de nínxols s’ha disminuït el crèdit previst. «Per exemple, un 30% anirà al manteniment dels organismes autònoms o el consistori porta 1,7 milions d’euros en mesures i despeses directes per la pandèmia», va explicar durant el ple municipal el regidor d’Hisenda, Martí Barberà. «S’hauria d’equilibrar millor la gestió del Patronat Municipal d’Esports i l’Escola de Música o invertir més en polítiques socials ja que hi ha moltes desigualtats», va remarcar la portaveu de la CUP, Esther Huguet.

Covid–19

Pel que fa els diners invertits per reactivar el comerç de la ciutat, «s’observen diferents partides poc sensibles per pal·liar la situació de la Covid–19 a la ciutat», va dir Juan Martínez, del PSC. Altres partides del pressupost que han augmentat són: activitats de joventut un total de 40.132,25 euros, el manteniment a les escoles 86.972,42 euros o el Servei Ajut Domiciliari a 249.115,25 euros. Es va aprovar l’expedient de suplement de crèdit per unimport total de 104.364,00 euros. Els dos grups de l’equip de govern van votar a favor. Pel que fa a l’oposició, es va abstenir, en els punts 4 i 5 i va votar en contra en el 6 i el 7. ERC va portar una moció sobre el posicionament en contra a la pròrroga o ampliació de les concessions de les autopistes AP-2 i AP-7. Els republicans insten al govern espanyol a no ampliar ni prorrogar, les concessions de les autopistes i a no ampliar les tarifes i preus dels peatges al llarg de la concessió encara vigent fins l’1 de setembre de 2021. Ara faran arribar aquests acords als diferents organismes. La moció es va aprovar. Un altre punt que van tractar va ser el respecte a la llibertat de creences en els ritus funeraris. Els grups municipals van manifestar el compromís d’habilitar un espai on poder realitzar el ritu funerari dels enterraments adient a aquelles comunitats religioses que així ho demanin de forma expressa. Un dels precs que va manifestar la CUP era que organitzessin un acte de comiat als difunts durant la pandèmia sense vincular–ho a la religió.

Comentarios
Multimedia Diari