L'Ajuntament de l'Espluga fa un pas per resoldre la situació de la ràdio

Els grups polítics han proposat a l'equip de l'emissora contractar un periodista per a l'edició i producció informativa

19 mayo 2017 20:23 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després de set mesos d’aturada informativa, l’Espluga FM Ràdio i l’Ajuntament del municipi segueixen les negociacions per resoldre la situació i reprendre les emissions al més aviat possible.

El que es vol és un nou model de gestió que asseguri la viabilitat de la ràdio municipal i que regularitzi el seu equip, tant els col·laboradors com el director, que fins al mes de juny assumia les seves funcions voluntàriament.

En l’última de les reunions, celebrada el dimecres de la setmana passada, el consistori va proposar a l’equip de l’emissora el que des de l’Ajuntament es considera la millor opció per desencallar la situació.

D’aquesta manera, el que es proposa és contractar els serveis d’un periodista autònom perquè efectuï les tasques d’edició i producció informativa, una opció que segons explica el regidor de Comunicació, Jordi Torre, es va presentar amb el suport dels diferents grups polítics municipals.

La persona, que estaria contractada a temps parcial, s’encarregaria de les tasques de coordinació de l’equip de l’emissora i de la seva gestió diària. La direcció, per la seva banda, l’assumiria el regidor responsable en matèria d’informació i comunicació.

Per a tots aquests serveis, l’Ajuntament hi destinaria un import mensual fix de 500 euros, al que s’hi afegiria l’import provinent de La Xarxa, que des del consistori es destaca que és aproximadament de també 500 euros al mes. Per tant, es comptaria amb un total variable de 1.000 euros mensuals.

Ara, aquesta proposta haurà de ser valorada per l’Espluga FM Ràdio, formada per una trentena de persones, i a continuació es traslladarà la decisió a l’Ajuntament.

L’equip de la ràdio preveu que aquesta reunió es dugui a terme la setmana vinent i, per tant, de moment es vol evitar fer valoracions. Malgrat tot, es destaca que aquesta no és l’opció plantejada per l’equip de l’emissora, sinó que la seva aposta era que la figura del director fos professionalitzada i que aquest es fes càrrec de la gestió de l’Espluga FM Ràdio i també dels continguts periodístics. «Aquesta figura ha d’estar regularitzada, però també ha de tenir una funcionalitat», es destaca, tot i que es precisa que «s’haurà de veure què és el que opina l’equip».

Tot va començar el febrer del 2015, quan el Cap de Departament Tècnic va dimitir i la ràdio es va quedar sense el manteniment necessari per al seu funcionament, i va continuar el mes d’abril quan el Cap d’Informatius va demanar no exercir les seves funcions.

En aquell moment, l’emissora va arribar en una situació d’ingovernabilitat que va portar a la cessió de les emissions. La demanda dels col·laboradors de la ràdio municipal passava per la regularització de l’equip de l’emissora i, alhora, legalitzar el projecte creant un organisme municipal de gestió i control, presidit per l’alcalde.

Comentarios
Multimedia Diari