L'Ajuntament engega un pla d'acció per als edificis en mal estat de la Part Alta

S'han realitzat expedients i s'han emès ordres d'execució d'obres als propietaris dels immobles en mal estat

19 mayo 2017 23:55 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament ha posat en marxa un pla d’acció per als edificis en mal estat de la Part Alta. S'ha realitzat un estudi de la zona en què s’han inspeccionat totes les façanes, un total de 958 que es corresponen a 795 edificis. L’estudi ha consistit en la inspecció ocular des de l’exterior, l’Ajuntament no compta amb les competències per entrar als habitatges, i ha comptat amb dues revisions tècniques on s’han detectat els edificis en mal estat i s’han classificat en tres categories de major a menor intensitat de risc. Amb els resultats de les inspeccions, s’ha posat en marxa un pla d’actuació i posterior tramitació dels expedients de requeriment als propietaris. Per a fer-ho, s’han revisat els procediments de tramitació per tal d’agilitzar-los i fer-los més eficients, tot i que es tracta de tràmits que requereixen la localització de tots els propietaris, la notificació i garantia de rebut, el control dels terminis i la revisió dels expedients.

 

Resultats informe edificis Part Alta:

- Edificis classificats en color vermell (presenten risc estructural): 11

El Departament de Disciplina Urbanística ha obert el corresponent expedient d’ordre d’execució, s’ha notificat als propietaris dels mateixos, les mesures cautelars que havien de portar a terme per garantir la seguretat de les persones i elements de la via pública. D’aquests edificis, 6 han sol·licitat la corresponent llicència per rehabilitar/ reparar les parts afectades de l’edifici. La resta estan notificats, però encara no han passat els terminis atorgats per donar compliment a les ordres emeses.

 

- Edificis classificats en color taronja (presenten elements degradats a les façanes): 102

S’han incoat 25 expedients, i també s’han fet les ordres d’execució corresponents; els 77 restant estan en tramitació.

 

- Edificis classificats en color verd (presenten deficiències lleus): 173

S’han incoat 13 expedients i s’han emès les corresponents ordres d’execució, els restants es van tramitant de manera gradual.

 

A més de la feina feta des de Disciplina Urbanística, l’Ajuntament ha aprovat per aquest proper any bonificacions fiscals per la rehabilitació d’edificis i ha destinat una partida de subvencions de 60.000 euros per a rehabilitació de façanes i instal·lació d’ascensors.

 

El tinent d’alcalde de Territori, Carles Castillo ha explicat que “s’està realitzant un treball seriós d’inspecció dels habitatges perquè és un tema que ens preocupa i molt. No defugim responsabilitats, la prioritat és que ningú prengui mal i, per això, hem engegat aquest treball intensiu per garantir la seguretat de les persones.” I ha afegit: “Ara estem duent a terme aquest pla a la Part Alta i l’anirem implantant a la resta de la ciutat”. El Tinent d’Alcalde ha recordat que són els propietaris els qui tenen l’obligació i la responsabilitat de mantenir els edificis en bon estat i ha explicat que, des de l’Ajuntament, es treballa rigorosament per garantir la seguretat, però cal treballar conjuntament amb la Generalitat i altres organismes, “es tracta d’un tema complex on l’administració local no disposa dels recursos suficients ni de les competències per abordar-lo de manera integral”. 

Comentarios
Multimedia Diari