L'Alt Camp, la comarca que més recicla els aparells elèctrics

L'Agència de Residus ha concedit ala comarca el reconeixement ala millor recollida selectiva de Catalunya

19 mayo 2017 22:22 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Durant el 2014, cada habitant de l’Alt Camp va reciclar 11,79 quilos de residus d’aparells elèctrics i electrònics, el que es coneix com a RAEE. Això situa la comarca com la que millor recull selectivament aquest tipus de material de tot Catalunya, on la mitjana es troba en els 3,38 kg/habitant i any.

És per aquest motiu que l’Agència de Residus de Catalunya ha concedit a la Comarca de l’Alt Camp el reconeixement a la millor recollida selectiva de RAEE de Catalunya.

En total, durant el 2014 a l’Alt Camp es van recollir 525 tones, una dada que inclou tant els RAEE d’origen domèstic com els d’àmbit professional. En aquest sentit, des del Departament de Sostenibilitat es destaca que els resultats «són el fruit de la feina feta per tota la ciutadania i les empreses de la comarca».

Segons les dades, Valls és el municipi que encapçala el reciclatge amb una mitjana de 12,56 kg/habitant i any, mentre que al seu darrere hi ha Alcover i el Pla de Santa Maria. Amb aquests valors, des de Sostenibilitat es remarca que la comarca ja compleix amb l’objectiu establert pel pla de gestió de residus PRECAT20. Es tracta de l’instrument que dota la Generalitat de Catalunya per fer front als reptes estratègics i objectius en matèria de prevenció i gestió de residus entre el 2013 i el 2020. Entre d’altres coses, estableix que l’any 2016 s’han de recollir de forma selectiva un mínim de 4 quilos per habitant.

Substàncies contaminants

Els residus d’aparells elèctrics i electrònics engloben des de fluorescents i llums de baix consum fins a neveres, passant per televisors, aspiradors, ordinadors, estufes elèctriques, joguines a piles i eines elèctriques.

Tots són aparells que poden contenir substàncies molt contaminants, com és el cas dels fluorescents. D’altra banda, els RAEE també contenen material valoritzable com ferralla, coure o plata. És per aquests motius que aquest tipus de residus s’han de portar a la deixalleria que, en el cas de l’Alt Camp, n’hi ha a Valls, Alcover i el Pla de Santa Maria. A més, també existeix la deixalleria mòbil del Consell Comarcal.

De fet, en el context de la campanya ‘Tria bé, no costa gens’ impulsada per la Regidoria d’Acció Territorial, Habitatge i Barri Antic de l’Ajuntament de Valls, es va difondre la Deixalleria de Valls. Així, es van fer diverses visites guiades a les instal·lacions i un dia de portes obertes per tal d’apropar aquest espai a tothom a través de diferents activitats.

Comentarios
Multimedia Diari