L'Arboç crea la regidoria de participació ciutadana a quatre mesos d'eleccions

L'Ajuntament diu que amb la iniciativa es demostra 'el compromís amb la ciutadania en tot allò que és públic'

19 mayo 2017 23:35 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de l’Arboç (PSC) ha creat una regidoria de participació ciutadana que, segons explica, manifesta «el seu compromís amb la participació de la ciutadania en tot allò que és públic i rellevant en la vida de la vila».

Tot i les seves intencions, diversos veïns consideren que és una maniobra electoralista ja que només falten quatre mesos per a les eleccions i la nova regidoria de participació difícilment es farà servir abans de les votacions.

Pel govern, la regidoria té «voluntat de cercar mecanismes per impulsar i donar suport a la creació d’organismes i espais de reflexió sobre la vila i el seu futur» i que «la participació ciutadana en la construcció del municipi necessita la col·laboració i la implicació de ciutadans de forma compromesa i sense exclusions».

Però les veus crítiques pel moment en què es crea la regidoria recorden que l’Ajuntament no ha fet consultes populars quan va decidir canviar la destinació d’una subvenció per arreglar la plaça de la Badalota però finalment es va utilitzar per fer un skate park. També apunten al canvi en el carrer Rafel Casanoves, que es va fer sense consultar els veïns.

 

Implicació

A quatre mesos d’eleccions, l’Ajuntament diu que «cada cop és més evident que la implicació en els assumptes públics, la voluntat de compartir i de cercar el consens, són eixos cabdals en la formulació dels objectius municipals». El govern afegeix que vol impulsar «espais de deliberació, on els ciutadans que vulguin, puguin dialogar sobre les necessitats del municipi i puguin fer les propostes per millorar la qualitat de vida i el benestar». A més considera que ha de fomentar «la cohesió ciutadana i el sentiment d’identitat».

L’oposició de CiU considera que fomentar la participació «hauria tingut més valor a principi de la legislatura i no quan només queden unes setmanes per acabar-la», segons el portaveu convergent, Joan Plana.

Plana afirma que el text amb el qual el govern presenta la nova regidoria «està copiat de la pàgina web de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i és de l’any 2000». CiU creu que no es convocarà cap reunió amb els veïns «o se’n farà alguna perquè el PSCreculli idees per al seu programa electoral».

Comentarios
Multimedia Diari