L'Arquebisbat de Tarragona afirma que 'no es farà resar a l'escola'

Assegura però, que per conèixer la religió catòlica "creisents i no creients han de saber què vol dir pregar"

19 mayo 2017 23:22 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'Arquebisbat de Tarragona defensa "la necessitat" de fer classes de religió a l'escola en el marc de la publicació al BOE dels nous currículums de l'assignatura que marca la Llei Wert. L'ens lamenta el "debat enrarit" que s'ha generat "com a conseqüència, en molts casos, de frases que s'han descontextualitzat o desvirtuat amb el clar objectiu de desprestigiar l'assignatura". Subratlla que la formació religiosa a l'escola és un "dret fonamental" que cal "exercir amb llibertat i responsabilitat totals" i matisa que escola i catequesi "són dos àmbits diferents". L'escola es fonamenta "en la transmissió dels continguts del cristianisme" i la catequesi "es fa a la Parròquia".

El bisbat afegeix que a l'escola "no es farà resar", però que per conèixer la religió catòlica, "tant creients com no creients han de saber què vol dir pregar". Assegura que el currículum publicat al BOE ho explica amb claredat: "Lluny de la finalitat catequètica o de l'adoctrinament, l'ensenyament de religió catòlica il·lustra els estudiants sobre la identitat del cristianisme i de la vida cristiana".

També defensa el "dret fonamental" que els fills rebin formació religiosa a l'escola, un dret que els pares "han d'exercir amb llibertat i responsabilitat totals". En aquest sentit recorda que s'ha fet religió a l'escola durant tot el període democràtic com un ensenyament de caràcter optatiu per als alumnes i de caràcter obligatori en l'oferta dels centres educatius.

I en aquest punt l'Arquebisbat reivindica que per tenir "la mateixa dignitat" que qualsevol altra assignatura optativa la de religió "hauria de tenir el mateix número d'hores lectives, no menys com passa ara" per "poder cursar-se amb rigor acadèmic".

També anuncia que el Secretariat Interdiocesà d'Ensenyament de la Religió (SIERC) treballarà en l'adaptació del currículum a la "realitat" del territori català per "evitar l'analfabetisme dels valors i de la cultura religiosa". També afegeix que els mestres i professors de l'assignatura continuaran treballant "amb el rigor i la professionalitat que els caracteritza" tot i la "reducció d'hores que han sofert".

Finalment assegura que l'ensenyament de religió a l'escola "contribueix a l'educació integral de les generacions més joves, tan necessitades de coneixements que els ajudin a entendre la societat on viuen i que alhora els aportin valors sòlids per a construir la identitat pròpia amb respecte i tolerància".

Comentarios
Multimedia Diari