Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L’Associació Gitana de Valls dedica una placa a Peret

L’entitat també va fer una ofrena floral a les víctimes de l’holocaust

Joan Boronat

Whatsapp
Descobriment de la placa en memòria de Peret. FOTO: Joan Boronat

Descobriment de la placa en memòria de Peret. FOTO: Joan Boronat

Emotiva jornada la viscuda aquest diumenge al matí a Valls, protagonitzada per l’Associació Gitana Social i Cultural de la ciutat, amb el suport de l’Ajuntament vallenc, per commemorar el Dia Internacional del Poble Gitano que se celebra aquest dilluns, 8 d'abril.

L’acte central va ser el descobriment d’una placa en memòria de Pere Pubill Calaf ‘Peret’, a l’aparcament del Barri Antic, l’espai on va actuar per última vegada a la capital de l’Alt Camp, el considerat creador i rei de la rumba catalana. El president de l’Associació Gitana Social i Cultural de Valls, Jesús Ximenis, acompanyat del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Valls, Marc Ayala i dels també regidors del consistori local Jordi Cartañá i Dolors Ferré. Es van pronunciar breus parlaments per part de Marc Ayala, dels membres de l’Associació Logos, dedicada a la promoció i programes per a la igualtat, David Domènech i Montse Llagostera. 

També va intervenir Àngela Mora que va donar lectura a un text sobre el col·lectiu gitano i un parell de poemes de Jesús Ximenis que va llegir Isabel Fornós.

Finalment, els presents es van traslladar a la llera del torrent de la Farigola per fer una emotiva ofrena de pètals de roses vermelles en homenatge a les víctimes gitanes de l’holocaust nazi.

Temas

Comentarios

Lea También