L’Associació Gitana de Valls dedica una placa a Peret

L’entitat també va fer una ofrena floral a les víctimes de l’holocaust

08 abril 2019 08:47 | Actualizado a 08 abril 2019 08:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Emotiva jornada la viscuda aquest diumenge al matí a Valls, protagonitzada per l’Associació Gitana Social i Cultural de la ciutat, amb el suport de l’Ajuntament vallenc, per commemorar el Dia Internacional del Poble Gitano que se celebra aquest dilluns, 8 d'abril.

L’acte central va ser el descobriment d’una placa en memòria de Pere Pubill Calaf ‘Peret’, a l’aparcament del Barri Antic, l’espai on va actuar per última vegada a la capital de l’Alt Camp, el considerat creador i rei de la rumba catalana. El president de l’Associació Gitana Social i Cultural de Valls, Jesús Ximenis, acompanyat del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Valls, Marc Ayala i dels també regidors del consistori local Jordi Cartañá i Dolors Ferré. Es van pronunciar breus parlaments per part de Marc Ayala, dels membres de l’Associació Logos, dedicada a la promoció i programes per a la igualtat, David Domènech i Montse Llagostera. 

També va intervenir Àngela Mora que va donar lectura a un text sobre el col·lectiu gitano i un parell de poemes de Jesús Ximenis que va llegir Isabel Fornós.

Finalment, els presents es van traslladar a la llera del torrent de la Farigola per fer una emotiva ofrena de pètals de roses vermelles en homenatge a les víctimes gitanes de l’holocaust nazi.

Comentarios
Multimedia Diari