L'Associació Medieval de Montblanc crea un nou drac més gran i versemblant

La figura fa 8,5 metres de longitud i 4 d´alçada, i compta amb diverses parts que són mòbils, com les cames, el coll, la mandíbula, la cua i les ales, que són abatibles

19 mayo 2017 16:02 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les expectatives de tots els montblanquins posades en el nou drac de la Setmana Medieval es van veure superades ahir a la tarda davant la presentació de la figura, acte que es va realitzar a l’antiga església de Sant Francesc. I és que l’element supera en grandària i versemblança el seu predecessor, estrenat el 2002.

Concretament, el nou drac fa 8,5 metres de longitud i 4 d’alçada, i compta amb diverses parts del cos que són mòbils, fet que li atorga més realisme. Les cames, per exemple, tenen un sistema articulat que fa que es moguin mentre avança ajudat per dues persones. Així mateix, les ales són abatibles, i el coll, la mandíbula i la cua són articulats.

«El drac culmina el redisseny escenogràfic i artístic de la representació, iniciat fa tres anys», va explicar ahir el president de l’Associació Medieval, Joan López. Va ser l’any 2014 quan es va estrenar la nova Llegenda de Sant Jordi amb un format més teatral i la incorporació de videoprojeccions a la muralla, una renovació que ha tingut molt bona acceptació i que ara segueix avançant amb el nou drac, un dels elements centrals de l’espectacle. «Esperem que es converteixi en una icona», va afegir López. La seva estrena es farà durant la representació de la Llegenda de Sant Jordi d’aquesta Setmana Medieval.

La figura ha estat elaborada a petició de l’Associació Medieval per quatre empreses participants: Ovni Medialab (direcció), Protopenedès (modelat), Ferroluar (disseny i construcció de l’esquelet) i Quagga (modelat, escultura i pintura). De fet, a l’acte d’ahir van ser presents Queralt Antú, d’Ovni Medialab; i Martí Balta, de Protopenedès. «Els requisits eren que fos mòbil, lleuger i resistent», van destacar.

La presentació es va encetar a les 19.30 h amb una antiga església de Sant Francesc plena a vessar de montblanquins encuriosits per conèixer de primera mà el nou element. De fet, una cinquantena de persones van haver de seguir l’acte des de la plaça de Sant Francesc perquè a l’interior del recinte ja no s’hi cabia.

La 30a Setmana Medieval se celebrarà entre el 21 d’abril i l’1 de maig i estarà protagonitzada per l’Arnau Fabra, que encarnarà el personatge de Sant Jordi, i Júlia Requesens, com a Princesa. En el paper de Reina hi haurà a Encarna Cobo, i com a Rei, Magí Cendra.

Comentarios
Multimedia Diari