L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria, nou motor a la Conca de Barberà

L’entitat, ara reactivada, té com a objectiu potenciar valors de la comarca vinculats a la gastronomia i el producte

17 febrero 2020 09:00 | Actualizado a 17 febrero 2020 09:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

S’ha reactivat l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Conca de Barberà (AEH), després de romandre aturada en el temps. El seu darrer president va ser el restaurador de Vilaverd Jaume Hernández i l’activitat social va quedar reduïda a només al Dimecres Tapa, dels mesos de juliol i agost, amb participació de només bars i restaurants de Montblanc. La renovació integral és de tal abast que pràcticament es pot considerar nova aquesta entitat que té com a objectiu potenciar valors de la comarca vinculats a gastronomia, producte i en conseqüència a turisme i a territori.

La nova associació està presidida per Josep Ramon Guiu, del Restaurant els Ceps i el Càmping Serra de Prades, de Vilanova de Prades, qui ha reunit una junta directiva conformada per alguns dels millors restauradors de la comarca situats a Montblanc, l’Espluga de Francolí, Santa Coloma de Queralt, Prades o Solivella. Es tracta d’aglutinar restauradors i allotjaments, d’un extrem a l’altre de la Conca, i també a productors únics i diferencials del territori a fi i efecte de lligar el destí al producte i a la gastronomia; reclam que «ha de tenir el vi com a denominador comú, que és el producte estrella de la Conca» assenyala Josep Ramon Guiu.

Reconstituir l’AEH ha estat possible de la mà de 22 establiments associats, decidits a donar una empenta a l’associació que es proposa potenciar i crear nous projectes de futur, «amb la confiança que aquest 2020 aconseguim doblar el nombre d’afiliats», subratlla Guiu.

Per això l’entitat compta amb el suport i la complicitat de Concactiva a Montblanc, seu social de l’entitat, ja que ambdues aniran de la mà, juntament amb el Consell Comarcal. A més l’AEH s’ha acollit a l’empara de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona, que li farà de paraigües en diversos aspectes, «com ara facilitar una major difusió de les nostres activitats, organitzar cursos formatius de cuina o la creació de borses de treball que puguin atreure ocupació a la comarca», explica el nou president.

L’aposta que la nova associació conquenca té sobre la taula es basa en actuacions ben concretes que inclouen per promoure, potenciar o redissenyar esdeveniments gastronòmics que ja es realitzaven o que es recuperaran aquest 2020.

Com a novetat, esmentar que entre altres accions que es tenen pensades es vol iniciar un programa de promoció sota el títol ‘Sabors de la Conca’ a través de productes de la terra, diferencials de la zona, que es podran trobar en els diversos restaurants, posant en valor productes com ara el safrà, la tòfona, la mel, les castanyes, els bolets i la caça, per citar-ne alguns, amb el vi com a eix vertebrador. El programa tindrà dues versions: Sabors de Primavera i Sabors de Tardor.

Quatre esdeveniments

Per altra banda, els quatre principals esdeveniments firals, insígnia de la comarca, la Fira de la Tòfona Negra, de Vilanova de Prades; la Festa del Vi Trepat de Barberà de la Conca, Festa de la Verema de l’Espluga de Francolí i la Fira del Safrà de Santa Coloma de Queralt, seran reforçades pel que fa a plantejament i durada. En aquesta direcció, el passat mes de gener la primera d’elles, dedicada a la tòfona negra, ja es va veure ampliada d’un a dos dies, la qual va portar fins a Vilanova de Prades moltes pernoctacions, per gaudir també del concurs de gossos tofonaires, ponències i mercat de productes de proximitat.

Segons el president de l’AEH, Josep Ramon Guiu, «l’experiència de Vilanova de Prades ha estat força positiva i entenem que aquest és el model que cal implementar i fer-lo extensiu als altres esdeveniments firals de la Conca», per allargar les estades i afavorir les pernoctacions, amb el consegüent impacte econòmic per a la comarca.

Comentarios
Multimedia Diari