L'Associació de Municipis Eòlics de Catalunya es presentarà a Pradell

Durant l'acte també es donarà a conèixer un estudi del geògraf Sergi Saladié sobre l'impacte econòmic de les eòliques

19 mayo 2017 21:59 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Demà al vespre, Pradell de la Teixeta acollirà la presentació de l’entitat municipalista Associació de Municipis Eòlics de Catalunya (AMEC). L’acte comptarà amb la presència de l’alcaldessa de Pradell de la Teixeta, Maria Mar Amorós, i l’alcalde de la Granadella i president de l’AMEC, Carlos Gibert. La presentació es realitzarà a les 20 hores, al local La Societat d’aquest municipi del Priorat.

L’objectiu és donar a conèixer l’entitat, constituïda l’octubre passat per dos municipis de les Garrigues: la Granadella i Tarrés; un de la Ribera d’Ebre: la Torre de l’Espanyol; i Gandesa, capital de la Terra Alta. La finalitat és representar i defensar els interessos dels municipis davant les empreses propietàries de les centrals eòliques i amb les administracions competents en la matèria. A més, es pretén oferir suport jurídic i administratiu als ens locals, promoure estudis, difondre el coneixement i realitzar qualsevol funció que beneficiï directament o indirectament els ens locals associats.

Després de formalitzar la constitució el 10 d’octubre a Granadella i acordar com a president l’alcalde d’aquesta mateixa vila, Carlos Gibert, l’entitat ha estat presentada en diferents municipis, com és el cas de Sant Guim de Freixenet, a la Segarra. Va ser el 13 d’agost davant d’una vintena d’assistents, la majoria representants de municipis amb instal·lacions eòliques de les comarques de la Segarra i l’Anoia.

En el cas de Pradell de la Teixeta, es tracta d’un municipi del Priorat que compta amb el parc eòlic de Trucafort. Amb més de 91 aerogeneradors i 85 hectàrees, aquest parc s’estén per la serra de l’Argentera, afectant també la Torre de Fontaubella i l’Argentera, al Priorat, i Colldejou, al Baix Camp. El parc va ser creat l’any 1999.

 

L’impacte econòmic

Durant l’acte que es farà demà a Pradell de la Teixeta, a més de donar a conèixer l’associació, també es presentarà el llibre Impacte econòmic de les centrals eòliques en els pressupostos a Catalunya, una de les primeres actuacions fetes per l’associació. Es tracta d’un estudi realitzat pel geògraf de la Universitat Rovira i Virgili, Sergi Saladié.

El llibre dóna a conèixer l’impacte dels ingressos procedents de les centrals als pressupostos municipals, així com els percentatges dels seus beneficis que recauen als municipis, entre altres qüestions. Tots els assistents a la presentació seran obsequiats amb un exemplar.

Comentarios
Multimedia Diari