L'Audiència de Tarragona absol l'home acusat de contractar un sicari per matar la seva família a Sant Sebastià

El tribunal l'acaba condemnant a dos anys de presó per un delicte de proposició de robatori amb violència i intimidació

19 mayo 2017 22:01 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'Audiència de Tarragona ha absolt un home acusat de contractar un sicari per segrestar i matar la seva exdona i dos fills a Sant Sebastià amb l'objectiu d'aconseguir 600.000 euros que els reclamava arran del divorci. L'home s'enfrontava a 27 anys de presó, però finalment el tribunal l'ha condemnat a dos anys pel delicte de proposició de robatori amb violència i intimidació en casa habitada. Un intermediari, que s'enfrontava a 22 anys de presó, l'han condemnat a 1 any i 10 mesos de presó pel mateix delicte. Un agent dels Mossos es va infiltrar en el cas després que el presumpte sicari denunciés els fets a la policia, però l'home hauria utilitzat una identitat robada i no se l'ha pogut localitzar.

La Secció Segona de l'Audiència de Tarragona no ha trobat fonaments per condemnar cap dels dos acusats pels delictes de proposició de segrest i proposició d'assassinat, tal com sostenien la fiscalia i l'acusació particular. Segons el ministeri fiscal, el principal acusat, Luis Antonio G.L., de 68 anys, un empresari del sector de la construcció al País Basc, volia recuperar els 600.000 euros que, segons ell, el seu fill s'havia quedat després de separar-se de la seva dona l'any 2010. Per tal de portar a terme el seu pla, l'home hauria contactat amb Sergio R.S., de 54 anys, a qui va enviar 200 euros al març del 2013 en concepte de bestreta per la seva participació en l'execució dels fets.

Tots dos, segons el fiscal, van decidir contractar un sicari per tal de recuperar els diners i fer-ho a Catalunya per tal no deixar rastre al País Basc. El dia 6 d'abril s'haurien reunit tots tres en un bar de la ciutat de Tarragona i els acusats li haurien encomanat que entressin al domicili de la dona, a Sant Sebastià, i s'apoderessin d'almenys 400.000 euros que hi trobarien. L'endemà tots tres es van reunir novament al mateix lloc per concretar els fets.

Mitjançant un correu electrònic, Luis Antonio G.L. va facilitar les dades de les víctimes i fotografies al sicari, el qual va decidir posar els fets en coneixement dels Mossos d'Esquadra. El dia 16 de maig del 2013, els acusats van mantenir l'última reunió amb l'home que havia d'executar els fets, el qual va acudir acompanyat d'un altre individu que suposadament també participaria en el pla, però que realment era un agent dels Mossos infiltrat.

En aquella trobada, l'empresari va comunicar a l'altre acusat i al sicari que rebrien una comissió de fins al 20% dels diners que aconseguissin de la seva família. Segons la fiscalia, després de la comissió dels assassinats, l'home tenia previst anar a França i des d'allà viatjar al Brasil per establir-s'hi definitivament. Finalment, després de la reunió -que va ser enregistrada en vídeo i àudio- es va procedir a la detenció dels dos sospitosos.

Durant el judici, però, el presumpte sicari -considerat testimoni protegit- no va comparèixer. Finalment va poder ser localitzat a Romania, però l'individu que va prestar declaració per videoconferència va assegurar que mai no havia estat a Espanya i que anteriorment li havien robat la seva documentació. Tot apunta que l'home que va revelar a la policia que els acusats volien que assassinés les víctimes hauria utilitzat una identitat falsa, per la qual cosa no se l'ha pogut localitzar perquè presti declaració.

Davant la falta de proves incriminatòries, l'Audiència ha acabat condemnant els dos homes a 2 anys i 1 any i 10 mesos de presó, respectivament, per un delicte de proposició de robatori amb violència i intimidació en casa habitada, amb l'objectiu d'aconseguir els diners. Els dos processats van quedar en llibertat al maig perquè ja han complert la pena. L'empresari, però, no podrà apropar-se a menys de 200 metres ni comunicar-se amb els seus familiars durant un període de cinc anys.

Comentarios
Multimedia Diari