L’Espai de l’Estudiant a Valls arrenca aquest dijous amb rècord d’expositors

La cita arriba a la seva dinovena edició i, durant els dos dies, pretén reunir més de 5.000 estudiants de 55 centres de la província

13 marzo 2019 10:30 | Actualizado a 13 marzo 2019 10:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquest dijous tindrà lloc a la Sala Kursaal de Valls la inauguració de l’Espai de l’Estudiant, el saló de l’ensenyament de les comarques de Tarragona organitzat pel Consorci Prouniversitari de l’Alt Camp-IEV i que durant dos dies citarà a Valls universitats, instituts, centres de formació superior, d’idiomes, d’art, de disseny, de formació ocupacional, escoles de negocis i màrqueting, etc., així com altres serveis a la joventut. També demà, a partir de les 10 del matí, es farà una visita institucional per tots els estands de la fira.

L’Espai de l’Estudiant «és una fira molt ‘artesana’, cuidada, feta des de l’afecte i la implicació de tots els agents i que, si res no ho impedeix, l’any que ve celebrarà el seu vintè aniversari», remarcava ahir l’Ajuntament del municipi. I és que es tracta d’un projecte realitzat des d’una entitat cultural privada sense ànim de lucre (l’Institut d’Estudis Vallencs), però en el qual hi ha molta implicació per part d’expositors, visitants, administracions i serveis contractats, com posava de relleu ahir també el consistori.

En aquesta edició, la dinovena, s’ha aconseguit el nombre més alt d’expositors des dels inicis de l’Espai de l’Estudiant i fins i tot s’ha denegat la presència a alguns centres per manca d’espai.  

D’entre els nous expositors, doncs, es pot destacar un centre d’Enoturisme de Vilafranca del Penedès, més centres que oferint cursos i estades a l’estranger per a aprendre idiomes, l’Escola de Cinema de Reus, empreses que ofereixen serveis esportius i de salut, residències universitàries, etc. També es podran visitar els estands de totes les universitats públiques catalanes i pràcticament totes les privades, a més d’incrementar-se la participació de centres de secundària i, per tant, l’oferta de cicles formatius. També, per donar un servei més acurat, a l’Espai participen el Departament d’Educació (Serveis Educatius de Tarragona), el Consell Interuniversitari de Catalunya, la Direcció General de Joventut i el Servei d’Ocupació de Catalunya. 

En l’apartat de visitants està confirmada la presència de més de 5.000 estudiants de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius procedents, de moment, de 55 centres diferents de tota la província, des de l’Arboç i Segur de Calafell fins a Falset, Móra la Nova i Sant Carles de la Ràpita, passant per molts centres del Camp de Tarragona, la Conca de Barberà i el Baix Penedès. Tots els centres tenen la seva visita reservada els matins de demà o divendres, quan l’entrada al recinte es fa de manera gradual per tal d’intentar evitar les aglomeracions. 

Es preveu també que demà a la tarda l’assistència arribi a superar les 1.000 persones. L’entrada entre les 16.00 i les 19.00 d’aquesta primera tarda serà lliure i gratuïta i està bàsicament pensada per a estudiants, pares i mares d’alumnes, orientadors, persones que volen consultar sobre màsters i postgraus o que volen millorar la seva formació o capacitats, etc., subratllava ahir el consistori. 

La iniciativa, doncs, la impulsa l’Institut d’Estudis Vallencs, de la mà amb l’Ajuntament de Valls, i compta amb el suport de la Diputació de Tarragona, la Generalitat de Catalunya, Caixabank, Cambra de Comerç de Valls, Fèlix Hotel i Ràdio Valls. Hit103.

Comentarios
Multimedia Diari