L'Espai de l’Estudiant de Valls: Un lloc per resoldre dubtes sobre el futur

La Sala Kursaal de Valls acull el 19è Espai de l’Estudiant, que tancarà portes aquest divendres. El nombre d’expositors d’aquesta edició és superior als últims anys

15 marzo 2019 09:08 | Actualizado a 15 marzo 2019 09:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

«Jo vull estudiar disseny, i comencem a tenir clar en quina universitat anar. En el meu cas hauré d’anar a Barcelona», explicava la Júlia, una alumna de 4t d’ESO de Sant Carles de la Ràpita. «No havia vingut mai però està molt bé que hi hagi un lloc on t’informin i t’expliquin de l’oferta formativa», afirmava un estudiant de 2n de Batxillerat de Reus. 

Aquest dijous al matí es va inaugurar l’Espai de l’Estudiant a la Sala Kursaal de Valls. Feia dies que la ciutat anunciava amb diferents cartells aquest esdeveniment que dura dos dies, i que cada any atrau a més visitants de la província de Tarragona. 

En aquesta edició, la dinovena s’ha aconseguit el nombre més alt d’expositors i fins i tot s’ha denegat la presència a alguns centres per manca d’espai. D’entre els nous expositors es pot destacar un centre d’Enoturisme de Vilafranca del Penedès, més centres oferint cursos i estades a l’estranger per a aprendre idiomes, l’Escola de Cinema de Reus, empreses que ofereixen serveis esportius i de salut, residències universitàries, entre d’altres.

60 expositors
En total hi ha 60 expositors. L’organització estudia en les pròximes edicions reduir els estands, per tal que tothom hi pugui participar. Els centres informen i mostren la seva oferta formativa a tots els alumnes i famílies que s’apropen a l’estand per preguntar. 

Molts instituts i centres fan demostracions en directe de la seva formació. Així l’estudiant s’interessa més i pot veure en què consisteix aquell estudi. L’exèrcit també està present a l’Espai de l’Estudiant i informava i explicava als alumnes interessats la seva oferta formativa. 

Ahir al matí els instituts i centres que van arribar amb autobús van visitar l’Espai de l’Estudiant a la Sala Kursaal. Alguns alumnes després de passejar i cansats, s’assentaven al terra del recinte firal per descansar i comentaven el que havien vist. «Hi havia moltes universitats que no les coneixia, i no sabia que oferien algunes carreres», assegurava el Dani, estudiant de 2n de Batxillerat d’un Institut de Reus. 

«És el primer any que venim i ens estem informant sobre el batxillerat i les ponderacions per accedir a la universitat», detallava Júlia Roca de Sant Carles de la Ràpita i acompanyada de les seves companyes de classe. 

Alguns encara no tenen clar el què estudiaran. «M’agradaria estudiar magisteri, però també m’agrada molt la psicologia. Crec que hauré d’esperar la nota de la selectivitat», remarcava un altre estudiant que portava bosses i carpetes sobre la informació que li havien donat. 

A la tarda l’Espai de l’Estudiant va obrir de les quatre fins a les set. Hi van passar unes 1.000 persones. Les famílies i alumnes passejaven pel recinte per resoldre els dubtes. Alguns van aprofitar també per demanar informació sobre residències d’estudiants, ja que alguns hauran de marxar de casa. 

L’Espai de l’Estudiant va néixer l’any 2001 per a donar servei als alumnes de l’Alt Camp i de la Conca de Barberà. La segona edició es va obrir a la resta de comarques tarragonines per tal que tots els centres educatius interessats poguessin aprofitar l’oportunitat que suposa tenir reunides en un mateix espai proper totes les universitats catalanes i una mostra altament representativa dels cicles formatius i d’estudis alternatius que poden cursar actualment. 

La presència d’organismes directament relacionats amb el món juvenil o l’àmplia oferta educativa quant a idiomes i disseny, així com propostes relacionades amb el món laboral contribueixen a enriquir l’oferta de l’Espai de l’Estudiant. 

L’esdeveniment està organitzat pel Consorci Prouniversitari de l’Alt Camp-Institut d’Estudis Vallencs, i el pròxim any celebrarà la 20a edició a la capital de l’Alt Camp. L’Espai de l’Estudiant tancarà portes avui. Precisament aquest esdeveniment ja s’ha consolidat a Valls.

Comentarios
Multimedia Diari