«L’Espai de l’Estudiant de Valls és necessari i cada any creix més la participació»

El 18è Espai de l’Estudiant augmenta fins als 53 expositors, en una mostra per la qual passaran més de 6.000 alumnes de diferents centres i instituts de la demarcació

09 marzo 2018 09:34 | Actualizado a 12 marzo 2018 11:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Espai de l’Estudiant de Valls és l’únic punt de trobada de la província que ofereix un ampli aparador de l’oferta educativa de Catalunya. Ahir va obrir portes, a la Sala Kursaal amb 53 estands, i s’acabarà avui al matí.

El president de l’Institut d’Estudis Vallencs; Xavier Salat va assegurar ahir a la Sala Kursaal que «cada any creix més el nombre de visitants, i és un espai necessari».

A primera hora, un petit grup d’activistes van rebre els primers estudiants que van visitar l’Espai de l’Estudiant i que impulsa el consorci prouniversitari de l’Alt Camp i la Conca de Barberà. I és que van recordar que aquest 8 de març s’ha definit com una jornada de vaga feminista i van reivindicar la igualtat d’oportunitats.

Hi van ser presents estudis universitaris, graus superiors i d’altres propostes formatives. S’espera que durant els dos dies que estarà obert l’Espai de l’Estudiant visitin el recinte 6.000 estudiants provinents de centres educatius de les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

Albert Mercadé, un estudiant de 17 anys va explicar que «és un bon lloc on et poden assessorar, hi ha moltes universitats». Ricard Bové, un estudiant que va visitar l’Espai de l’Estudiant va afirmar que «jo encara no tinc gaire clar el que estudiaré, per això soc aquí».

Ocupabilitat dels joves

El Consell Català de Formació Professional i Human Age Institute van organitzar unes jornades a l’Hotel Class de Valls, durant els dies que es desenvolupa l’Espai de l’Estudiant.

L’objectiu és potenciar el talent dels joves i afavorir el desenvolupament de les seves competències professionals amb l’objectiu d’impulsar l’ocupabilitat del col·lectiu.

La primera sessió, PowerYou Xperience Junior, que va tenir lloc ahir, estava dirigida a alumnes d’ESO i batxillerat, amb la finalitat que els participants desenvolupessin el seu autoconeixement i adquireixin una sèrie de coneixements per facilitar la presa de decisions en relació a la seva carrera professional.

Identificar les competències STEM i detectar aquelles àrees fonamentals per al desenvolupament de la seva carrera mitjançant l’ús de construccions LEGO.

«Hi ha hagut una forta participació per part de tots els alumnes, ha estat un gran èxit», declara Salat. Avui, divendres, 9 de març, la jornada estarà enfocada a alumnes de Formació Professional, de 16 a 21 anys, i també a alguns alumnes de 2n de batxillerat amb l’objectiu que els estudiants puguin viure una experiència d’ocupabilitat única i completa i que coneguin els reptes que planteja el futur de l’ocupació, així com les competències i habilitats més demandades per les organitzacions en un entorn complex i en canvi constant.

Comentarios
Multimedia Diari