L'Espluga FM Ràdio atura l'emissió esperant un nou model de gestió

Ahir, l'equip de l´emissora va aturar de forma indefinida la cobertura informativa a l'espera que s'iniciïn les negociacions

19 mayo 2017 22:27 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Espluga FM Ràdio, l’emissora municipal de l’Espluga de Francolí, ha deixat de donar cobertura informativa de forma indefinida. Amb aquesta acció es vol reivindicar un nou model de gestió que permeti solucionar «alguns aspectes del funcionament intern de l’emissora», ha anunciat l’equip a través d’un comunicat fet públic.

La protesta va començar ahir i no es té previst reprendre l’activitat fins que finalitzin les negociacions per la nova gestió. Es tracta d’una reivindicació que s’està fent des del mes d’abril, però sense obtenir cap mena de resposta per part dels responsables polítics.

Segons l’equip, s’havia previst que les negociacions amb l’Ajuntament de l’Espluga comencessin ahir, «però des del govern no hi ha hagut cap resposta i, per tant, restem a l’espera», s’explica des de l’Espluga FM Ràdio. Algunes de les reclamacions que es fan és el nomenament d’un responsable tècnic i la regularització de l’equip directiu de l’emissora.

Amb l’aturada actual, ha quedat inactiva la publicació de notícies, galeries d’imatges i produccions audiovisuals, cobriment d’esdeveniments i retransmissions. Tal com s’anuncia des de la ràdio, «només s’oferiran els serveis informatius mínims en casos d’extrema importància». A més a més, la decisió coincideix amb el final de temporada de tots els programes.

Sense direcció

Al mes de febrer, amb la dimissió del cap del Departament Tècnic, Sergi Civit, la ràdio es va quedar sense el manteniment necessari pel seu funcionament. A més, des de l’abril, l’emissora es gestiona sense direcció arran de la suspensió temporal demandada pel fins ara director.

En aquell moment, l’equip va decidir mantenir la totalitat de la programació coincidint amb la campanya electoral. L’acció es va fer gràcies a la implicació de l’equip, que treballa de forma gratuïta, i a través també de la subcontractació d’un periodista perquè s’ocupés de la producció informativa a la qual l’emissora no podia arribar.

Ara, des de la ràdio es considera que s’ha arribat a una «situació límit». «Davant la manca d’interès dels principals responsables polítics de la ràdio, l’equip de l’emissora veu impossible seguir oferint el servei», es remarca des de l’Espluga FM Ràdio, i s’afegeix: «Per això es reduirà la seva productivitat a l’espera que avancin les negociacions i s’arribi a un acord».

Comentarios
Multimedia Diari