L’Espluga acull una mostra sobre la vida de la comunitat neandertal

Fins al pròxim 30 de setembre, al parc de les Coves Prehistòriques de l’Espluga de Francolí, s’hi podrà veure la mostra ‘Neanderlife. Moments de la Vida Neandertal’

10 septiembre 2017 17:54 | Actualizado a 10 septiembre 2017 17:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El parc de les Coves Prehistòriques de l’Espluga de Francolí acull fins al 30 de setembre l’exposició ‘Neanderlife. Moments de la Vida Neandertal', coproduïda per l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social). L’horari d’obertura al públic és de 10.30 a 13.30 hores i de 16 a 18 hores, de dimarts a diumenge.

Després d’haver estat a altres localitats com Moià i Girona, ara arriba a la Conca de Barberà en el marc del programa ‘Exposicions itinerants’, que la Diputació deTarragona posa a disposició dels ajuntaments amb l’objectiu de fomentar el dinamisme cultural i fer arribar aquest tipus d’oferta cultural arreu de la demarcació.

A través de grans pòsters es realitza un recorregut amè i didàctic per les característiques més significatives de la vida de les poblacions neandertals de fa milers d’anys. 
Conèixer l’espècie

D’aquesta manera es permet aprofundir en el coneixement d’aquesta espècie extinta, qui i com eren, com transformaven l’entorn, com i de què s’alimentaven, com i amb què construïen les seves eines, on vivien, etc. Tot això se sap a través del coneixement obtingut amb l’estudi de les excavacions arqueològiques realitzades en diversos indrets.

Aquesta exposició s’ha produït conjuntament entre l’IPHES,  l’Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona (UdG) i la Facultad de Filosofia y Letras de la Universidad  Autónoma de Madrid (UAM). Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies al finançament del Ministerio de

Economía, Industria y Competitividad (Mineco) i s’ha comptat amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Dirección General de Patrimonio Histórico de la Comunidad de Madrid i la Consejería de Educación, Cultura y Deporte del Gobierno de

Cantabria. La mostra interactiva es podrà visitar fins al pròxim 30 de setembre i està oberta a tothom. 

L’exposició ha arribat a aquesta localitat en el marc del programa ‘Exposicions itinerants’ que la Diputació de Tarragona posa  a disposició dels ajuntaments, i l’Espluga s’hi ha sumat.

Comentarios
Multimedia Diari