L’Espluga celebra 20 anys de la recuperació del seu ball de bastons

La trobada de la Festa Bastonera de les Comarques Meridionals de Catalunya enguany es celebra a l’Espluga

16 septiembre 2017 17:51 | Actualizado a 16 septiembre 2017 17:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un total de 14 colles bastoneres de les comarques meridionals de Catalunya participaran avui a la IX Festa Bastonera d’aquestes comarques, que enguany tindrà lloc a l’Espluga. Aquesta trobada es celebra anualment i l’any passat es va fer a Reus. En aquesta edició a l’Espluga s’hi aplegaran més de 500 persones entre bastoners/es i acompanyants, a més de tot el públic que s’hi vulgui sumar. L’acte central és la cercavila que s’iniciarà a les 18.30 h a la plaça Montserrat Canals.

El Ball de Bastons espluguí organitza aquesta festa bastonera, ja que coincideix amb la celebració dels 20 anys de la recuperació dels bastoners de l’Espluga, un element de cultura popular que va estar inactiu durant 9 anys, des del 1988 fins al 1997. 

Actualment, el Ball de Bastons de l’Espluga està consolidat després dels 20 anys ininterromputs d’activitat i amb la creació d’una nova colla infantil que es va estrenar per la darrera Festa Major de l’Espluga. Amb motiu d’aquest aniversari hi haurà una exposició a la Sala Llucià Navarro del Casal de l’Espluga que es va inaugurar ahir al vespre.

14 colles bastoneres de les comarques meridionals participaran en la Festa Bastonera

L’acte principal d’aquesta festa bastonera serà la cercavila que faran totes les colles bastoneres pels carrers més cèntrics de l’Espluga. Aquesta s’iniciarà a les 18.30 h a la plaça Montserrat Canals i tindrà el següent recorregut: passarà per l’Avinguda Catalunya per enllaçar amb el carrer Anselm Clavé, després arribarà a la plaça de l’Església passant pels carrers Sant Blai i Sant Antoni. El recorregut de tornada a la plaça Montserrat Canals passarà per la plaça de la Vila, el carrer Torres Jordi i el carrer Lluís Carulla. En finalitzar aquest recorregut es faran els parlaments, l’entrega de records a totes les colles participants i la ballada conjunta final. 

A continuació, tots els bastoners/es celebraran un sopar de germanor al Pavelló Municipal, on a partir de les 23 h actuarà el grup de versions Sixtus seguit del DJ RicoRico. El concert és obert a tothom amb entrada gratuïta i hi haurà servei de barra.

Voluntaris i col·laboradors

La trobada compta amb més de 40 voluntaris i amb la col·laboració d’institucions i entitats com l’Ajuntament de l’Espluga, la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya, la Coordinadora d’Entitats de l’Espluga, l’Espluga FM Ràdio, l’ADF de l’Espluga, l’Orquestra Treu-li la Pols al Teu Instrument, l’Associació de Joves Auvënguen, etc. A més diverses empreses locals contribuiran a fer possible la trobada.

Comentarios
Multimedia Diari