Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'Espluga de Francolí construeix rèpliques dels capgrossos històrics

El municipi vol evitar el deteriorament de les figures originals, quatre de les quals compliran 70 anysel proper 2017

Montse Plana

Whatsapp
Quatre dels capgrossos que seran reemplaçats per rèpliques exactes aquest estiu. Foto: Cedida

Quatre dels capgrossos que seran reemplaçats per rèpliques exactes aquest estiu. Foto: Cedida

Els nou capgrossos històrics de l’Espluga de Francolí seran reemplaçats per rèpliques exactes aquest estiu. Es tracta d’una iniciativa de l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans del municipi que compta amb el finançament de l’Ajuntament.

L’objectiu és «evitar el continuat deteriorament d’aquests elements festius de cultura popular», es remarca des de l’associació. I és que aquests cap grossos compten amb més de mig segle d’història. De fet, quatre d’ells compliran 70 anys d’antiguitat el proper 2017.

Les rèpliques les està construint l’artesà montblanquí Eugeni Tarragó, una tasca que va iniciar el passat mes de febrer, mentre que l’espluguí Josep Maïllo serà l’encarregat de pintar-les. Originalment, les figures van ser elaborades a la casa Ingenio de Barcelona, però el negoci va tancat recentment.

El projecte, a més a més de vetllar per la conservació dels capgrossos del municipi, també vol millorar la tasca dels portadors. És per aquest motiu que si les originals estan elaborades amb cartró-pedra, les rèpliques seran de resina i fibra de vidre, el que farà que les figures pesin menys.

Amb aquesta iniciativa, s’evitarà que es perdin aquests personatges que formen part de l’imaginari infantil espluguí. Els primers capgrossos es van adquirir juntament amb el gegant i la geganta l’any 1947.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También