L’Espluga de Francolí ordena de forma urgent l’enderroc parcial de l’antic cinema del Xulla

El passat dimecres es va desprendre part de la teulada d’aquest edifici, fet que va alertar del seu estat de deteriorament

08 abril 2020 09:36 | Actualizado a 08 abril 2020 09:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Arran del despreniment de part de la coberta de l’antic cinema del Xulla, aquest edifici haurà de ser enderrocat en els propers dies, doncs l’Ajuntament l’ha declarat en ruïna imminent, basant-se en l’informe tècnic. Es proposa un enderroc gairebé total, eliminant teulada i façanes (desmuntant-les fins al sostre de planta baixa). També caldrà enderrocar totes les parets interiors a excepció de les dues parets de l’escenari que ajudaran a donar estabilitat a les parets mitgeres. S’està treballant perquè les obres puguin començar avui.

El passat dimecres es va desprendre part de la teulada d’aquest edifici, fet que va alertar del seu estat de deteriorament. L’Ajuntament, el mateix dia, va demanar un informe tècnic a l’arquitecte i va intentar contactar amb els propietaris, com a responsables de l’estabilitat de l’edifici i del seu manteniment, per tal de notificar-los la incidència. També va demanar una inspecció exterior dels bombers. La urgència que requereix l’actuació per prevenir qualsevol incident ha fet que l’Ajuntament es vegi obligat actuar de manera subsidiària, executant l’obra i assumint el cost de l’enderroc, que puja uns 180.000 euros. Aquest import serà reclamat a la propietat de l’edifici.

Comentarios
Multimedia Diari