Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L’Espluga de Francolí ordena de forma urgent l’enderroc parcial de l’antic cinema del Xulla

El passat dimecres es va desprendre part de la teulada d’aquest edifici, fet que va alertar del seu estat de deteriorament

Diari de Tarragona

Whatsapp
Interior de l’antic cinema del Xulla. FOTO: Mireia Díaz / Propietat: Enric Mercadé

Interior de l’antic cinema del Xulla. FOTO: Mireia Díaz / Propietat: Enric Mercadé

Arran del despreniment de part de la coberta de l’antic cinema del Xulla, aquest edifici haurà de ser enderrocat en els propers dies, doncs l’Ajuntament l’ha declarat en ruïna imminent, basant-se en l’informe tècnic. Es proposa un enderroc gairebé total, eliminant teulada i façanes (desmuntant-les fins al sostre de planta baixa). També caldrà enderrocar totes les parets interiors a excepció de les dues parets de l’escenari que ajudaran a donar estabilitat a les parets mitgeres. S’està treballant perquè les obres puguin començar avui.

Interior del cinema després del del desprendiment de la teulada. FOTO: Mireia Díaz / Propietat: Enric Mercadé

El passat dimecres es va desprendre part de la teulada d’aquest edifici, fet que va alertar del seu estat de deteriorament. L’Ajuntament, el mateix dia, va demanar un informe tècnic a l’arquitecte i va intentar contactar amb els propietaris, com a responsables de l’estabilitat de l’edifici i del seu manteniment, per tal de notificar-los la incidència. També va demanar una inspecció exterior dels bombers. La urgència que requereix l’actuació per prevenir qualsevol incident ha fet que l’Ajuntament es vegi obligat actuar de manera subsidiària, executant l’obra i assumint el cost de l’enderroc, que puja uns 180.000 euros. Aquest import serà reclamat a la propietat de l’edifici.

El desprendiment de part de la teulada del cinema vist des de fora. FOTO: Martin Kovacs

Temas

Comentarios

Lea También