Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'Espluga s'oposa a l'eliminació de l'ambulància de nit del municipi

L'Ajuntament ha enviat una carta al delegat territorial de Sanitat perquè es faci marxa enrere en la reorganització

Montse Plana

Whatsapp
La reorganització del nou model de transport sanitari es va posar en marxa el 14 de gener. Foto: ACN

La reorganització del nou model de transport sanitari es va posar en marxa el 14 de gener. Foto: ACN

L’Espluga de Francolí està treballant per recuperar l’ambulància de nit del municipi –que ha estat eliminada en el context de la reorganització del nou model de transport sanitari al Camp de Tarragona–, així com que el metge, actualment a Alcover, retorni a Montblanc. D’aquesta manera, i tal com explica l’alcalde, David Rovira, l’Ajuntament ha enviat una carta al delegat territorial de Sanitat per tal de fer marxa enrere en la decisió presa pel Departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya.

La mesura es pren després que en la passada sessió plenària s’aprovés per unanimitat la moció presentada pel grup de l’oposició, SOM Espluga. Així, el municipi se suma a l’Acord del Consell Comarcal sobre els serveis d’ambulàncies de la comarca aprovat el mes de juliol per demanar que retorni el servei d’ambulància de 12 hores en horari nocturn que tenia la seva seu a l’Espluga de Francolí i, d’altra banda, que Montblanc recuperi el metge d’emergències.

L’origen de la polèmica se situa en el nou sistema d’atenció mèdica implantada recentment per la Generalitat i que en el cas de la Conca de Barberà suposa que la comarca es quedi sense metge d’emergències.

Fins ara, aquest es trobava durant el dia a Montblanc, però amb la reorganització, ha estat traslladat a Alcover, el que des de la Conca es considera «la pèrdua d’un servei important».

En el cas de la desaparició de l’ambulància nocturna de l’Espluga, l’alcalde, David Rovira, destaca que «no es tracta d’un problema únicament local. Això afecta tota la comarca». D’aquesta manera, si a la nit hi ha una urgència, l’ambulància de Suport Vital Avançat provindria de Montblanc, que compta amb un tècnic i una infermera especialitzada les 24 hores. En canvi, si el que es necessita és un metge, aquest s’haurà de desplaçar des d’Alcover, on hi ha un vehicle d’intervenció ràpida i que cobreix tres zones: l’àrea d’influència de Reus, Valls i Montblanc.

«A més a més, es tracta d’un canvi que s’ha fet sense consultar a ningú», afegeix Rovira. L’alcalde explica que la distribució geogràfica que hi havia fins ara havia estat acordada amb tots els agents afectats, però que en aquesta ocasió, «no s’ha informat de res». «Volem que es retorni a la situació anterior», afegeix.

El Ple del Consell Comarcal de la Conca va aprovar el 16 de juliol un acord contra aquesta reorganització, mentre que Montblanc també s’hi va oposar en la sessió plenària el 29 de juliol.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También