L’Espluga suspèn els Pastorets en un any de renovacions

Els organitzadors de l’esdeveniment consideren que les mesures actuals no són compatibles amb l’activitat habitual del teatre popular

17 septiembre 2020 05:40 | Actualizado a 17 septiembre 2020 05:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’agrupació organitzadora de les representacions dels Pastorets de l’Espluga de Francolí, dins el grup Tratea Teatre del Casal i en acord amb l’Ajuntament de l’Espluga, ha decidit suspendre les representacions d’aquest 2020, previstes pel proper Nadal. L’entitat organitzadora ha hagut d’afrontar aquesta dolorosa decisió per responsabilitat, en un moment de plena incertesa i en què els protocols per la preservació de l’activitat cultural durant la pandèmia –només per a grups estables i reduïts i amb prohibició de reunions de més de 10 persones– no són compatibles amb l’activitat habitual del teatre popular, habitualment multitudinària i oberta.

Inicialment, Tratea Teatre del Casal de l’Espluga havia plantejat una edició adaptada de la representació tradicional, seguint els criteris marcats per la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, amb limitacions d’aforament i reduint considerablement l’equip a una vintena de persones, quan habitualment se supera el centenar de participants. Això suposava però, preparar una versió nova i reduïda de l’espectacle nadalenc, amb un esforç extra que podria ser en va davant l’evolució de la pandèmia.

Aquest havia de ser un Nadal especial pels Pastorets de l’Espluga, que es representen només de forma biennal, cada dos anys. Després del comiat, el 2018, dels actors que havien encarnat des de l’any 2000 els personatges de Lluquet i Rovelló, aquesta temporada s’havia previst una renovació i rejoveniment total de l’elenc d’actrius i actors, suposant un canvi generacional i total de tots els personatges.

Sota la nova direcció artística d’Ester Majós ja s’havia començat a treballar des del juny en la selecció dels nous actors i actrius i, fins i tot, en la interpretació d’alguns dels papers. L’organització ha vist però, que per una estrena d’aquestes característiques, la situació d’incertesa, provisionalitat i limitació constant, no és la més adient. Tot i així, els assajos es mantindran si ho permet la pandèmia treballant amb el nou equip durant el 2021, a l’espera de que s’estudiïn noves dates o actes alternatius.

Comentarios
Multimedia Diari