L´Espluga tanca la 1a edició de ´El vi fa sang´ amb un balanç positiu

Èxit de participació

19 mayo 2017 22:55 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Espluga de Francolí s’ha convertit durant tres dies en l’epicentre de la novel·la criminal en català i de la DO Conca de Barberà, un maridatge de literatura i vins on escriptors, traductors i editors han omplert els carrers d’aquest petit municipi.

Els organitzadors del Festival Internacional ‘El vi fa sang’, iniciat divendres, es mostraven ahir contents per l’èxit de la primera edició. «Estem molt satisfets de l’assistència. Han faltat cadires en tots els actes», destacava el coordinador general del festival, Josep Maria Rovira.

D’altra banda, el comissari Salvador Balcells, remarcava «la complicitat extraordinària entre la quarantena d’escriptors que han vingut durant aquests dies». En les pròximes edicions, l’organització treballarà per la consolidació del festival.

‘El vi fa sang’ s’inaugurava divendres amb un homenatge al Museu de la Vida Rural dirigit a tres pioners del gènere en català: Rafael Tasis, Manuel de Pedrolo i Jaume Fuster. Des de dimarts, però, l’Espluga ja acollia alguns actes previs amb presentacions de llibres i una batucada popular pel municipi anunciant l’arribada del festival.

Divendres i dissabte van ser els dies centrals, amb tastos de vins i taules rodones en diferents espais de l’Espluga. A més a més, el pati de l’antic Hospital va acollir el mercat de novel·la negra i policíaca amb obres d’autors catalans, però també d’internacionals. Ahir, la primera edició del Festival va arribar a la seva fi i ho va fer a través d’una gala al Casalet de la mà de l’equip de l’Espluga FM Ràdio. Durant l’acte es van lliurar diferents premis, així com un reconeixement a Isabel-Clara Simó. D’altra banda, Andrea Camilleri, va ser homenatjat com a autor internacional de novel·la criminal.

Comentarios
Multimedia Diari