L'Espluga tornarà a serla capital de la novel·la negra

El municipi potenciarà l´esdeveniment amb la presència de cares conegudes com la de Lluís Llach

19 mayo 2017 20:06 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Del 8 al 10 d’abril, l’Espluga de Francolí celebrarà el 2n Festival Internacional de Novel·la Negra en Català ‘El Vi fa Sang’. Aquesta vegada, l’esdeveniment comptarà amb cares conegudes, com és el cas de Lluís Llach, Olga Xirinacs, Josep Vallverdú o Albert Salvadó. Així, després de l’èxit de l’edició passada, el municipi ha decidit donar continuïtat al festival i potenciar-lo, a més a més de treballar per implicar el teixit associatiu de la vila.

Una de les principals novetats d’enguany és el canvi de dates. Si l’any passat l’esdeveniment es va celebrar a mitjà mes de maig, aquest cop s’ha avançat a l’abril, el que «permetrà que es puguin presentar moltes novetats que sortiran a la venda coincidint amb Sant Jordi», es destaca des de l’organització.

També s’ha apostat per reduir el nombre de taules rodones i potenciar els atractius paisatgístics, patrimonials i culturals de l’Espluga de Francolí, posant l’accent en la DO Conca de Barberà. En aquest sentit, s’han programat diversos àpats on es maridarà la cuina local amb els vins de la comarca, tot donant l’oportunitat al públic assistent de compartir taula amb els escriptors que hagin participat en el festival.

D’altra banda, ‘El Vi fa Sang’ reconeixerà a alguns autors de gènere negre amb la celebració d’una gala a la sala de les tines del Celler Cooperatiu de l’Espluga. En aquest context, els autors del conegut detectiu Flanagan, Andreu Martín i Jaume Rivera, rebran el Premi Nacional ‘El Vi fa Sang’.

El festival retrà homenatge a dos escriptors amb una dilatada trajectòria literària, Josep Vallverdú i Olga Xirinacs, mentre que el guanyador del premi Planeta de l’any 2000, l’andorrà Albert Salvadó, rebrà el premi internacional.

L’organització del festival encara està tancant la programació, però ara per ara s’han programat 30 presentacions de llibres. Pel que fa a les taules rodones, se’n realitzaran tres, una d’elles sobre novel·la històrica i que comptarà amb la participació de Lluís Llach. El certamen s’obrirà el 8 d’abril en un acte a les 19 h al Casal i on s’homenatjarà a l’autor suec Henning Mankell, desaparegut l’any passat.

Comentarios
Multimedia Diari