L'Espluga vol consolidar el Pessebre Vivent com a atractiu turístic

Es crearà un organisme amb personalitat jurídica que agruparà tant voluntaris com col·laboradors

19 mayo 2017 20:15 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després d’aconseguir aplegar més de 3.000 visitants durant els dos dies del Pessebre Vivent realitzat el Nadal passat, ara l’Espluga de Francolí s’ha proposat consolidar aquest esdeveniment de caràcter bianual com a atractiu turístic del municipi.

Per tal de començar a treballar en aquesta direcció, diumenge passat es van reunir els 130 voluntaris que van fer possible la passada edició del Pessebre en un dinar al Pavelló del Casal per fer balanç del projecte i fixar les bases de la seva consolidació.

D’una banda es va acordar la creació d’un organisme amb personalitat jurídica que estarà integrat a la Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya. Aquest ens agruparà tot l’equip del Pessebre, tant voluntaris com col·laboradors i, a més a més, integrarà institucions i entitats locals relacionades amb projectes turístics, culturals i etnogràfics.

D’altra banda, es va marcar com a principal projecte per a la consolidació, integrar el Pessebre a la futura Ruta Templera i Hospitalera de l’Espluga de Francolí, un recorregut pel nucli històric a través de projeccions, hologrames i realitat augmentada.

Es tracta d’una proposta feta per l’historiador i president del Centre d’Estudis Locals, Antoni Carreras, que posa de relleu els vincles entre els dos projectes. De fet, en l’edició passada del Pessebre Vivent, el recorregut ja va incloure diversos carrers dels barris del Capuig i l’antic Castell de l’Espluga, la part més medieval del municipi, tot «fent l’ullet a aquest passat medieval que properament es promocionarà a través del projecte turístic de la Ruta Templera i Hospitalera, que narrarà l’origen de la vila», va destacar el coordinador del Pessebre Vivent, Xavier Lozano.

Per tal de consolidar el projecte, la Comissió Organitzadora del Pessebre pretén sumar diverses sensibilitats, així com ampliar el suport institucional i augmentar l’equip de col·laboradors. Es vol també ampliar el recorregut i els dies de representació. I és que segons Lozano l’objectiu és que el Pessebre sigui un «projecte de poble».

Comentarios
Multimedia Diari