L’Estat invertirà i adequarà la zona sud del castell de Solivella

El pressupost puja a 78.523,02 eurosi es preveu que estigui enllestit al juny

18 marzo 2019 09:44 | Actualizado a 18 marzo 2019 09:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Ministeri de Foment aportarà 5,65 milions d’euros a projectes de recuperació i posada en valor del patrimoni històric de Catalunya amb càrrec als fons que es generen per a l’1,5% cultural com a conseqüència de l’execució de l’obra pública.

Un dels projectes és el que pretén acabar l’adequació de la zona sud del castell de Solivella. Foment hi aporta el 70% del pressupost total de l’actuació que puja a 78.523,02 euros. De moment les obres estan licitades i està previst que estigui enllestit al proper mes de juny. «Això ajudarà a consolidar la zona del castell. El pany de muralla estava malmès pel pas del temps i s’hi havia d’intervenir. En algunes zones també hi ha escletxes i hem de fer que no es desprengui», manifesta l’alcalde del municipi, Enric Capdevila. De fet l’espai rehabilitat ajudarà a promocionar l’entorn i s’hi podran realitzar activitats socioeconòmiques. 

El castell  es troba a la part més alta de la vila de Solivella, dominant gran part del terme. Fou bastit a finals del segle XV i a principis del segle XVI pels Llorac aprofitant elements anteriors. Es tractava d’una gran edificació del gòtic florit català. 

En l’actualitat, el castell com a espai visitable s’integra dins del Museu Comarcal de la Conca de Barberà (MCCB). Està documentat per primera vegada l’any 1076 en un text de donació. 

Altres projectes
La regeneració patrimonial i posada en valor del primer recinte del Monestir de Santes Creus - plaça de Santa Llúcia d’Aiguamúrcia és un altre dels projectes. Foment aportarà el 75% del pressupost que puja a 619.246,38 euros. El Convent de les Arts d’Alcover també se’n beneficiarà amb l’adequació de la sala funcional amb un cost de 119.850,00 euros. Montblanc recuperarà les muralles medievals i l’actuació costarà uns 750.000 euros.

Comentarios
Multimedia Diari