L'Exèrcit espanyol es desplegarà a Tarragona per unes maniobres la setmana que ve

De moment s'ha anunciat la participació d'avions EF-2000 i la fragata Almirante Juan de Borbón, a més de la visita de la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal

07 diciembre 2017 19:02 | Actualizado a 08 diciembre 2017 12:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau ha fet una convocatòria  a concentrarse dilluns 11 de desembre, a les 19.00 hores, a l'estàtua dels Despullats, "per mostrar el rebuig a les maniobres militars previstes a Tarragona aquest mes".

Entre l'11 i el 15 de desembre les unitats de defensa antiaèries de l'exèrcit espanyol desplegaran a Tarragona i Reus l'operació Eagle Eye, unes maniobres destinades a provar les capacitats dels exèrcits de terra, mar i de l'armada. De moment s'ha anunciat la participació d'avions EF-2000 i la fragata Almirante Juan de Borbón, a més de la visita de la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, sense detallar la localització ni les activitats concretes que suposarà aquest desplegament.

Des de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau manifesten la seva oposició als exèrcits, "que mai no poden ser garantia de pau", i rebutgen l'ús de les instal·lacions del Camp de Tarragona (port, trens, aeroport...) com a base d'operacions o maniobres militars.

Des de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau manifesten la seva oposició als exèrcits, "que mai no poden ser garantia de pau"

"La Delegació de Defensa era i és a la Rambla Vella", asseguren des de la Coordinara, i afegeixen: "La ciutat i el seu port han estat i continuen sent un punt estratègic d'aturada i aprovisionament per als militars, i per això des de fa anys venim denunciant l'atracament de vaixells de guerra al port de la ciutat, la presència de combois amb material bèl·lic, els soldats pels carrers, etc. No només de les forces armades de l'estat espanyol sinó també de l'OTAN i d'altres països".

Amb l'operació anomenada Eagle Eye hi haurà a Tarragona "uns tres mil soldats", segons la Coordinadora, que cita diferents mitjans de comunicació: "Sabem que hi haurà una fragata davant les nostres costes, avions Eurofighters sobrevolant els nostres caps i bateries antiaèries amb míssils als nostres municipis".

La intenció de l'exèrcit és simular la coordinació davant un atac aeri en una zona sensible, tant  per les centrals nuclears icom per la indústria i la petroquímica. 

 

Comentarios
Multimedia Diari