Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'Hospital Joan XXIII posa en marxa una unitat de peu diabètic que preveu atendre 2.000 pacients l'any

El nou servei té com a objectiu final disminuir el nombre d´amputacions

ACN

Whatsapp
Pla obert d'una infermera atenent un pacient a la nova Unitat de Peu Diabètic de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona. Imatge del 2 de novembre del 2016.

Pla obert d'una infermera atenent un pacient a la nova Unitat de Peu Diabètic de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona. Imatge del 2 de novembre del 2016.

L'Hospital Joan XXIII de Tarragona ha posat en marxa la Unitat Territorial de Peu Diabètic. Aquest servei multidisciplinari, dependent de la Secció d’Endocrinologia i Nutrició i coordinat amb la Unitat de la Xarxa Sanitària Social i Santa Tecla, pretén millorar l’assistència dels pacients amb diabetis amb l’objectiu final de disminuir el nombre d’amputacions. Amb aquesta unitat es descongestionaran tant les urgències com els ingressos hospitalaris, ja que molts pacients no hauran d’estar ingressats, sinó que podran estar a casa i ser controlats des de la consulta del peu diabètic. Segons l’ICS, això facilitarà també una atenció més eficient i una millora en l’accessibilitat dels pacients. Inicialment, la consulta obrirà tres dies a la setmana amb la previsió d’incrementar l’activitat, progressivament, de forma diària. Es preveu que aquesta consulta atengui, aproximadament, uns 2.000 pacients l’any.

El perfil de les persones candidates a visitar-se en aquesta consulta és el d’un pacient amb una deformitat anatòmica, amb una alteració sensitiva i/o vascular que afavoreix lesions ulceroses o úlceres que requereixen cures.

El coordinador de la Unitat de Peu Diabètic del Joan XXIII, Graciano García, ha explicat que la mesura més eficaç per a aquests pacients “és fer un seguiment i un control del peu de risc, que són els casos que han d’arribar a aquesta consulta”.

El responsable del servei ha afirmat que “l’atenció primària ha de detectar aquests pacients i derivar-los a aquesta Unitat”, i ha afegit que aquesta malaltia “no és gaire simptomàtica, per això és tan important la funció del podòleg”.

En aquesta unitat hi intervenen professionals de diverses especialitats com ara endocrinologia, que és responsable del control de la diabetis; cirurgia vascular, que és un servei essencial en la cura del peu isquèmic; medicina de família, que és l’element clau en la prevenció i detecció del peu de risc; traumatologia, que intervé en les processos d’afectació òssia; infermeria, que duu a terme les cures i la formació dels pacients, i podologia, que té la funció de prevenir el peu diabètic i tractar el peu malalt.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También