Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'ICS atén a casa seva gairebé la meitat dels malalts crònics de Tarragona

A la ciutat hi ha 1.962 pacients d'aquestes característiques de gran complexitat

EFE

Whatsapp
Metges d'atenció domiciliaria. Foto: DT

Metges d'atenció domiciliaria. Foto: DT

La ciutat de Tarragona té 1.962 malalts crònics de gran complexitat, dels quals s'atén en el seu propi domicili a 900, segons informa l'Institut Català de la Salut (ICS), que aplica un programa d'atenció a aquest col·lectiu.

Quatre de les sis Àrees Bàsiques de Salut (ABS) que l'ICS gestiona a la ciutat de Tarragona desenvolupen un programa comú dirigit a l'atenció dels pacients crònics amb patologies complexes i els seus cuidadors. Cinc infermeres expertes en cronicitat i gestió de casos es reuneixen periòdicament per protocol·litzar l'atenció, la informació i les atencions que, posteriorment, s'oferiran als pacients en les quatre ABS. Aquest projecte segueix les línies sobre atenció a la cronicitat marcades pel Pla de Salut 2011-2015 del Departament de Salut.

L'ICS té registrada a la ciutat la història clínica de 1.962 pacients crònics d'elevada complexitat, dels quals uns 900 són atesos al seu domicili. En una primera fase, les patologies tractades són aquelles de més prevalença o que més morbiditat causen, com la insuficiència cardíaca, la diabetis mellitus o l'Alzheimer. El projecte intenta oferir, al pacient ja el seu cuidador, formació sobre els recursos existents per tenir un millor cura de la seva malaltia, prevenir empitjoraments i millorar l'eficàcia terapèutica.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También