L’IEC finançarà un estudi sobre el pintor montblanquí Maties Palau Ferré

Gernika va ser, a través del cèlebre quadre de Pablo Picasso, un motiu d’inspiració de l’artista de Montblanc

03 mayo 2019 16:02 | Actualizado a 03 mayo 2019 16:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Institut d’Estudis Catalans i l’Eusko-Ikaskuntza (Societat d’Estudis Bascos) han atorgat una borsa d’estudi a la doctora en comunicació tarragonina Rosa de les Neus Marco-Palau, per tal de finançar una recerca al voltant dels vincles del pintor Maties Palau Ferré amb el País Basc.

L’acte, presidit pel president de l’IEC Joandomènec Ros, es va celebrar dimarts dia 30 d'abril a la  seu de la institució, on també es va reconeixer els projectes d’investigació d’altres branques de la ciència i les humanitats.

Fins ara, el nom de Maties Palau Ferré (Montblanc, 1921-2000) es vinculava sobretot al seu Montblanc natal i al món artístic de París, ciutat on va instal·lar-se a finals de la dècada dels anys cinquanta.

Ara, amb la beca de l’IEC, la seva besneboda s’endinsarà en els vincles que el pintor, escultor i ceramista va tenir en diverses localitzacions del País Basc i Navarra, on avui diversos col·leccionistes disposen de quadres seus, així com el tractament que la premsa basca faria sobre el cubista.

Gernika va ser, a través del cèlebre quadre de Pablo Picasso, un motiu d’inspiració de l’artista de Montblanc, que el 1971 va idear una reinterpretació de l’obra del malagueny per encàrrec de la Universitat de Syracuse i el Museu Everson de Nova York.

Comentarios
Multimedia Diari