L’IES Jaume Huguet de Valls guanya les Olimpíades de Geologia

Alumnes de batxillerat van aconseguir quedar classificats en els tres primers llocs 
 

01 marzo 2018 11:40 | Actualizado a 01 marzo 2018 11:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Institut Jaume Huguet va aconseguir la posició de guanyador absolut en les Olimpíades de Geologia 2018 en la fase territorial de Tarragona.

Gerard Bartra, Martina de Haro i Manuel Lascuevas, alumnes de 2n de batxillerat de l’institut vallenc, van aconseguir quedar classificats en els tres primers llocs d’un total de 77 participants inscrits entre tots els Instituts de la província de Tarragona.

Les proves es van fer el 23 de febrer a la Universitat Rovira i Virgili. L’Institut Jaume Huguet hi va participar amb dotze alumnes de Ciències de la Terra i del Medi Ambient de 1r i 2n de batxillerat.

 Al llarg del matí de competició, els alumnes van haver de superar unes proves de coneixements específics sobre les matèries relacionades amb: geodinàmica interna; mineralogia: minerals i la seva identificació; petrologia: el cicle de les roques, tipus de roques i el seu ambient de formació; estratigrafia: el temps en geologia, superposició d’estrats, discordances; paleontologia: el registre fòssil i l’evolució de la vida; geodinàmica externa i geomorfologia: processos externs, estructures geomorfològiques observables al nostre paisatge; riscos geològics; mapes i talls geològics.

La segona fase d’aquesta prova, la Fase Estatal de les IX Olimpíades de Geologia, tindrà lloc a Segòvia el dia 17 de març i hi participaran els guanyadors de la primera fase de cada territori.

Als dos primers classificats de la fase de Tarragona, el Gerard i la Martina, així com al seu professor acompanyant, Jordi Tuset, se’ls cobriran les despeses del viatge a Segòvia.

Els tres guanyadors de cada província gaudiran d’una sortida de camp al Geoparc de la Catalunya Central amb sortida i arribada a Barcelona.

Aquestes Olimpíades les organitza l’Associació espanyola per a l’ensenyament de les Ciències de la Terra, l’Il·lustre Col·legi Oficial de Geòlegs i l’Institut Geològic d’Espanya, amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. 

Comentarios
Multimedia Diari