L'IES Serra de Miramar (Valls) estrena curs en una antiga caserna després de 8 anys en barracons

Per aquest històric edifici també hi ha passat l'alumnat de l'Escola del Treball, l'IES Narcís Oller i l'escola Enxaneta

19 mayo 2017 21:49 | Actualizado a 22 mayo 2017 13:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Més de 300 alumnes d'ESO i Batxillerat han començat el curs, aquest dilluns 14 de setembre, a l'Institut Serra de Miramar de Valls. Un inici de curs especial, i és que després de vuit anys en mòduls prefabricats el centre s'ha traslladat a un edifici històric de la plaça del Quarter de la capital de l'Alt Camp. Es tracta d'una antiga caserna militar per la qual també hi han passat els alumnes de l'Escola del Treball, l'IES Narcís Oller i l'escola Enxaneta. Tot i que l'espai ja s'havia adequat, s'han invertit uns 100.000 euros en petites millores, com ara pintura, neteja o renovació del terra. Properament començaran les obres d'arranjament de la façana, pressupostades en poc més de 200.000 euros.

"És un espai que empodera", s'ha felicitat la directora de l'Institut Serra de Miramar de Valls, Rosa Carbó, referint-se a l'edifici on s'ubica el centre des d'aquest curs 2015-2016. Carbó ha destacat la il·lusió de tota la seva comunitat educativa degut al canvi, i ha remarcat que continuaran amb la línia pedagògica que els caracteritza, oferint "qualitat i excel·lència" a la ciutat. Així mateix, ha insistit que el trasllat dels mòduls prefabricats a l'edifici històric de la plaça del Quarter els "motiva", i fa "que l'optimisme que sempre ens ha caracteritzat sigui encara més gran", ha conclòs.

Aquest trasllat, dels afores al centre de la capital de l'Alt Camp, ha fet que la directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Tarragona, Àngels González, hagi elegit aquest centre per fer la visita institucional d'inici de curs. González ha recordat que aquesta antiga caserna, construïda entre el 1750 i el 1760, ha albergat altres centres educatius, com ara l'Institut Narcís Oller o l'escola Enxaneta. Precisament, després que aquesta última deixés l'espai "vam trobar-nos amb un edifici ferm, amb moltes coses resoltes", per la qual cosa, ha detallat, s'han invertit uns 100.000 euros en petites actuacions a l'interior, com ara pintar o canviar els terres. També ha avançat que properament començaran les obres de restauració de la façana, amb una inversió de poc més de 200.000 euros.

Per la directora territorial, es tracta d'un "pas endavant important" pel centre, mentre que per la ciutat de Valls es recupera un edifici del centre històric que, si no, ha manifestat, "hauria entrat en decadència", ja que "aquestes recuperacions són molt costoses", ha dit. Ara, l'equipament ofereix molts espais, ha celebrat, "que poden acollir la projecció de futur de l'Institut Serra de Miramar" fins que no es disposi de l'edifici definitiu.

 

"Normalitat" en l'inici de curs

"Normalitat absoluta". Amb aquestes paraules ha definit la directora territorial l'inici de curs al Camp de Tarragona. Pel que fa a les dades, ha resumit que la xifra d'alumnes total està en "equilibri" respecte el curs passat, amb variacions en funció de les etapes. El nou curs ha arrencat amb gairebé 113.000 alumnes, 500 menys que ara fa un any. Amb tot, ha insistit que s'han incrementat en 70 el nombre de professors, de manera que s'han millorat les ràtios.+

 

Per USTEC-STEs, comença un curs més "sota mínims"

 El sindicat de treballadors de l'ensenyament apunta, en un comunicat, que calen prop de 700 docents més a la demarcació de Tarragona, i que tot i la millora de les ràtios, segons el departament, "a les zones de major pressió demogràfica segueixen sent altes". USTEC-STEs també denuncia que més de 500 professors substituts entraran a treballar el mateix dia que l'alumnat, sense haver fet el treball previ de preparació del curs.

Respecte l'anomenada Llei Wert, alerten que "tindrà una aplicació real", i reclamen que, en cas que a Catalunya es decideixi bastir un "nou sistema educatiu sobirà", s'agafi com a matriu els fonaments de la Iniciativa Legislativa Popular per a una nova Llei d'Educació. Finalment, el sindicat demana "la recuperació de les condicions salarials i laborals anteriors a les retallades i l'increment de pressupostos per a l'escola pública que arribi al 6% del PIB".

 

Comentarios
Multimedia Diari