L'Institut d'arqueologia clàssica obté subvencions per a set projectes

El Ministeri també subvenciona un estudi sobre les tècniques constructives de l'antiga província Tarraconensis

19 mayo 2017 18:50 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC) amb seu a Tarragona ha obtingut subvencions per a set projectes entre el 2016 i el 2019, informa aquest organisme

Sis dels projectes pertanyen a la modalitat d'Història i arqueologia i un, a l'esfera de Filologia i Filosofia.

Així, el Ministeri d'Economia i Competitivitat (Mineco) subvenciona un estudi sobre els assentaments urbans a la costa de la Iberia septentrional (segles VI-III aC).

Un altre dels estudis que rebrà ajudes se centra en una nova perspectiva arqueològica de xarxes de vies, ciutats i viles de l'antiga Tarraco.

L'ICAC també estudiarà les Interaccions plana-muntanya al nord-est peninsular, en un projecte centrat en l'arqueologia del paisatge.

El Ministeri també subvenciona un estudi sobre les tècniques constructives del nord-est de la Tarraconense en època tardoantiga centrat en les pedreres, tallers i produccions artístiques en pedra de l'antiga província Tarraconensis.

Finalment, l'Institut també estudiarà mecanismes de representació del passat i dinàmiques de la performance a la Grècia Antigua.

Els projectes impliquen tots els investigadors de l'ICAC i la gran majoria dels investigadors adscrits, que ascendeixen en total a més d'una cinquantena, alguns provinents d'altres instituts d'investigació de la Península.

Comentarios
Multimedia Diari