Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'Institut d'arqueologia clàssica obté subvencions per a set projectes

El Ministeri també subvenciona un estudi sobre les tècniques constructives de l'antiga província Tarraconensis

EFE

Whatsapp
Vista general de les estructures de la fortificació en les quals l'ICAC ha intervingut en aquesta campanya. (horitzontal) Foto: acn

Vista general de les estructures de la fortificació en les quals l'ICAC ha intervingut en aquesta campanya. (horitzontal) Foto: acn

L'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC) amb seu a Tarragona ha obtingut subvencions per a set projectes entre el 2016 i el 2019, informa aquest organisme

Sis dels projectes pertanyen a la modalitat d'Història i arqueologia i un, a l'esfera de Filologia i Filosofia.

Així, el Ministeri d'Economia i Competitivitat (Mineco) subvenciona un estudi sobre els assentaments urbans a la costa de la Iberia septentrional (segles VI-III aC).

Un altre dels estudis que rebrà ajudes se centra en una nova perspectiva arqueològica de xarxes de vies, ciutats i viles de l'antiga Tarraco.

L'ICAC també estudiarà les Interaccions plana-muntanya al nord-est peninsular, en un projecte centrat en l'arqueologia del paisatge.

El Ministeri també subvenciona un estudi sobre les tècniques constructives del nord-est de la Tarraconense en època tardoantiga centrat en les pedreres, tallers i produccions artístiques en pedra de l'antiga província Tarraconensis.

Finalment, l'Institut també estudiarà mecanismes de representació del passat i dinàmiques de la performance a la Grècia Antigua.

Els projectes impliquen tots els investigadors de l'ICAC i la gran majoria dels investigadors adscrits, que ascendeixen en total a més d'una cinquantena, alguns provinents d'altres instituts d'investigació de la Península.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También