Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'Institut de la Dona rep més de 1.000 trucades per violència masclista a Tarragona en un any

Creixen les trucades de familiars de víctimes de violència masclista al telèfon de suport de l'ICD

Europa Press

Whatsapp
Un 92% dels espanyols assegura que trucaria a la Policia si tingués coneixement d'una agressió

Un 92% dels espanyols assegura que trucaria a la Policia si tingués coneixement d'una agressió

El servei Línia 900900120 de l'Institut Català dels Dons (ICD) per a dones en situació de violència masclista va atendre el 2015 un total de 10.432 trucades, un 13% més que l'any anterior. El 76,6% de les trucades són del territori de Barcelona --7.986--, mentre que un total de 918 trucades corresponen a Tarragona, 96 a les Terres de l'Ebre, 691 a Girona, 366 a les comarques centrals i 27 de l'Alt Pirineu i Aran.

Entre les trucades, han augmentat molt les de familiars i persones pròximes a la víctima, un 26% el 2015 davant del 23% del 2014, ha informat l'ICD aquest divendres en un comunicat.

La presidenta de l'entitat, Teresa M. Pitarch, ha valorat molt positivament aquest increment perquè demostra que l'entorn d'aquestes dones "està sensibilitzat, dóna suport i és solidari, i mostra que la violència masclista està considerada com un problema social greu i no tant com una situació de l'àmbit privat de la parella", ha explicat l'ICD.

Entre les persones pròximes a víctimes que recorren a aquest servei per demanar ajuda, el 29% de les trucades són d'amistats, el 29% de pares i mares, el 14% de germans i el 8% dels fills.

Tipus de violència 

El 93,4% del total de les trucades van ser per violència masclista en la parella -- en el 63% dels casos es tracta de la parella actual i en el 37% d'una exparella--, i han apuntat que el 48,2% d'aquestes dones conviuen amb l'agressor; la resta de trucades corresponen a violència familiar, social comunitària i laboral.

Segons les formes de violència masclista relatades, en un 96,5% de les atencions de l'any 2015 existia violència psicològica, mentre que un 34% va ser per violència física, un 8,2% per violència econòmica i un 2,3% va ser per violència i abusos sexuals.

Les dones d'entre 31 i 40 anys representen el 35,7% de les trucades, seguides de les que tenen entre 41 i 50 anys, que representen el 29,3%, han apuntat.

Més trucades el 2015 

El grup de dones més jove, entre 18 i 31 anys, suposa el 16,9% de les trucades, un percentatge que ha augmentat respecte al 2014, quan era del 14,2%, cosa que per la presidenta de l'ICD mostra que "la sensibilització que es fa és efectiva, les dones tenen més informació i les situacions de violència masclista es detecten i s'atenen abans".

Han destacat l'augment del 13% de les trucades totals respecte a l'any anterior, gràcies a l'"èxit i l'efectivitat" de les campanyes de sensibilització, segons Pitarch.

Aquest augment suposa un canvi en la tendència descendent produïda pel desplegament els últims anys de la xarxa de Serveis d'informació i atenció a les dones (Siad), que consisteixen en cent serveis municipals recolzats per l'ICD i ubicats en poblacions de més de 20.000 habitants, han valorat.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También