L’Obra Social ”la Caixa” destina prop de 40.000 euros a un projecte d’acció social en l’àmbit rural a Tarragona

3.000 persones residents en zones rurals de Tarragona participaran en aquest projecte d’integració

13 diciembre 2017 13:33 | Actualizado a 13 diciembre 2017 13:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Obra Social ”la Caixa” ha concedit ajudes per valor de 38.750 euros a un projecte d’acció social en l’àmbit rural a la província de Tarragona destinat a promoure la plena integració de persones amb discapacitat o en situació de vulnerabilitat social.

La convocatòria d’Acció social en l’àmbit rural 2017 tindrà com a beneficiaris finals a 15.389 persones de tot l’Estat en situació vulnerable residents en municipis amb una població inferior a 10.000 habitants. Els 43 projectes seleccionats arribaran a 157 municipis, amb una mitjana de 2.800 habitants.

Dels 265 projectes presentats han estat seleccionats 43, que es distribueixen entre els destinats a la promoció de l’autonomia i atenció a l’envelliment, a la discapacitat i a la dependència (20); a la inserció sociolaboral (17), i a la cohesió social i interculturalitat (6).

Participaran en tots ells un total de 215 professionals, dels quals 127 seran noves contractacions. Cal destacar que dels projectes seleccionats, un 88% compten amb la participació de persones voluntàries.

Aquesta convocatòria s’emmarca en el Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials, que impulsa anualment l’Obra Social ”la Caixa”. En total, aquest any es preveu destinar  més de 19,8 milions d’euros al Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials que atenen diferents àrees, sempre amb el propòsit d’oferir oportunitats als col·lectius en situació de vulnerabilitat social.

Per a la selecció dels projectes, a més d’avaluar els objectius, la metodologia i l’impacte previst, també s’ha valorat la complementarietat amb els recursos existents en el territori, el suport de l’Administració i la col·laboració efectiva entre las entitats a través del partenariat, la participació dels destinataris, el voluntariat i la implicació de la comunitat on es desenvolupen.

El president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, ha expressat el seu agraïment a totes les entitats que han participat en aquesta convocatòria: “El suport i la contribució de les persones que treballen diàriament en les entitats socials i les ONG és el capital més important que tenim. L’entrega i l’entusiasme amb què aquestes persones treballen a diari per fer d’aquesta una societat més justa els fa absolutament imprescindibles”, ha assenyalat el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”.

Obra Social: 510 milions de pressupost

El compromís de l'Obra Social "la Caixa" amb les necessitats de la societat en la qual desenvolupa la seva activitat financera i amb el benestar de les persones, un dels seus trets més definitoris des del seu naixement el 1904, continua més vigent que mai. L'entitat treballa amb un objectiu ineludible: contribuir a la construcció d'una societat millor i més justa, donant oportunitats a les persones que més les necessiten.

D'acord amb aquests principis i objectius, l'entitat manté el 2017 la mateixa voluntat de consolidar i intensificar la tasca de l'Obra Social. Això es tradueix en un augment del seu pressupost fins arribar als 510 milions d'euros, davant els 500 dels nou anys anteriors. Globalment, la Fundació Bancària "la Caixa" va impulsar el 2016 prop de 50.000 iniciatives, de les quals es van beneficiar més de 10,5 milions de persones.

La inversió es focalitza prioritàriament en el desenvolupament de programes socials amb vocació transformadora. La lluita contra la pobresa infantil, el foment de l'ocupació entre col·lectius vulnerables, l'envelliment actiu i saludable de la gent gran i l'atenció a malalts avançats segueixen sent les línies prioritàries de treball. L'aposta per la investigació i el coneixement, així com el suport a la cultura, són també senyes d'identitat de la institució.

Comentarios
Multimedia Diari