Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L’Obra Social ”la Caixa” facilita la tornada a l’escola

177 nens i nenes de Tarragona atesos pel programa CaixaProinfància rebran kits de material escolar adaptats a cada cicle educatiu

Diari de Tarragona

Whatsapp

Durant l’inici del nou curs, l’Obra Social “la Caixa” facilitarà un total de 177 kits de material escolar a nens i nenes de Tarragona, atesos per CaixaProinfància, el programa dirigit a llars en situació de pobresa amb menors de 0 a 18 anys.

Amb tres modalitats diferents per adaptar-se a cada cicle educatiu (preescolar, primària i secundària), els kits inclouen una motxilla, estoig (amb bolígraf, multicolor, llapis, goma i maquineta), ceres de colors, agenda escolar, joc de regles, compàs i calculadora científica. Aquests lots són distribuïts per les següents entitats socials vinculades a CaixaProinfància: Fundació Casal l’Amic, Esplai Blanquerna i Associació per a la creació d’estudis i projectes socials.

Una de les principals línies de treball del programa és garantir la promoció socioeducativa dels infants. Per això, a més dels lliuraments dels kits de material escolar, al llarg de tot el curs escolar es facilitaran diferents ajudes educatives a les famílies ateses per CaixaProinfància, com ara reforç escolar o estudi assistit, suport psicomotor, atenció logopèdica i equipament escolar.

«L’atenció a la infància amb menys oportunitats és una de les prioritats de l’Obra Social “la Caixa”. Volem contribuir a oferir-los un futur més esperançador, i l’educació és una de les millors eines per aconseguir-ho.», ha explicat el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé.

El programa treballa amb la premissa que les condicions de l’entorn, com la salut, l’organització familiar o la xarxa social, influeixen directament sobre els processos d’aprenentatge i l’escolarització, de manera que els infants i adolescents que viuen en contextos fràgils tenen més dificultats per aconseguir l’èxit escolar.

Amb el reforç educatiu es vol aconseguir que cada participant pugui desenvolupar les seves competències bàsiques, millorar els hàbits d’estudi, promoure l’autonomia en l’aprenentatge, incrementar les expectatives davant la possibilitat d’èxit, i impulsar els resultats acadèmics i el rendiment escolar. Amb tot això, també s’espera millorar l’autoestima de cada infant i adolescent, i enfortir els processos de socialització i inclusió social.

Superació de la pobresa infantil a través d’una atenció integral

CaixaProinfància busca trencar la línia de transmissió de la pobresa de pares a fills afavorint el ple potencial i les capacitats dels menors. El programa s’adreça a la infància en situació de pobresa econòmica i vulnerabilitat social, amb la finalitat de promoure el seu desenvolupament de forma integral. Per fer-ho, afavoreix i impulsa polítiques de millora de l’equitat, la cohesió social i la igualtat d’oportunitats per als menors i les seves famílies.

El programa es va posar en marxa el 2007 per donar resposta a les necessitats de les llars amb població infantil d’entre 0 i 18 anys en risc o situació d’exclusió, la qual cosa comporta el desenvolupament d’un pla de treball amb tota la família.

Un dels objectius fonamentals de CaixaProinfància és garantir la promoció socioeducativa dels menors, ja que es considera que d’aquesta dependrà, en gran part, el seu benestar futur. Aquest objectiu es concreta en el desenvolupament de cinc grans línies de treball:

  • Reforç educatiu
  • Educació no formal i temps lliure
  • Suport educatiu familiar
  • Atenció i teràpia psicosocial
  • Promoció de la salut

CaixaProinfància també treballa per contribuir a millorar la situació de les famílies facilitant-los l’accés a béns bàsics, augmentant el suport social i millorant les seves habilitats parentals i el seu benestar personal.

Comentarios

Lea También