Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L’Obra Social ”la Caixa” impulsa durant 2017 vuit projectes a Tarragona

Aquest 2018, l’Obra Social ”la Caixa” reforça les línies d’ajuts a entitats socials. Aquesta setmana obre la primera convocatòria de l’any: promoció de l’autonomia i atenció a l’envelliment, a la discapacitat i a la malaltia

Diari de Tarragona

Whatsapp
El Programa d’Ajuts Va invertir 19,7 milions d’euros a millorar la qualitat de vida de 264.000 persones de tot l’Estat

El Programa d’Ajuts Va invertir 19,7 milions d’euros a millorar la qualitat de vida de 264.000 persones de tot l’Estat

L’Obra Social ”la Caixa” va impulsar durant l’any passat 8 projectes socials a la província de Tarragona amb l’objectiu de millorar les condicions de vida de persones en situació o risc de vulnerabilitat.

Amb una inversió de 198.700 euros, les accions socials en aquesta demarcació van superar els 5.000 beneficiaris a través de les convocatòries en què s’estructura el Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials: promoció de l’autonomia personal i atenció a l’envelliment, a la discapacitat i a la malaltia; lluita contra la pobresa infantil i l’exclusió social; habitatges per a la inclusió social; inserció sociolaboral; interculturalitat i acció social; i acció social en l’àmbit rural.

A Catalunya, la inversió durant el 2017 va superar els 4 milions d’euros repartits en 162 projectes i més de 60.000 beneficiaris, mentre que en el conjunt de l’Estat espanyol l’import invertit va assolir els 19,7 milions d’euros distribuïts en 839 projectes i més de 264.000 beneficiaris.

Amb aquesta inversió l’Obra Social ”la Caixa” renova un any més el seu compromís social amb els col·lectius de població més vulnerables i retorna a la societat una part important dels beneficis que genera l’activitat financera, donant resposta a les necessitats emergents de l’actual context social.

El President de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, ha destacat la inclusió social i la igualtat d’oportunitats com dos dels eixos prioritaris del conjunt de projectes impulsats per l’entitat: “el progrés i el benestar social només son possibles si treballem amb una idea clara d’igualtat social.

D’aquí, la importància de les entitats que, cada any, aposten per desenvolupar projectes d’excel·lència, creatius i eficaços en la millora de la qualitat de vida i el benestar de les.”

Els ajuts oferts per les diferents convocatòries de 2017 han beneficiat directament a persones amb discapacitat, situació de dependència o malaltia; a persones en situació o risc d’exclusió social, amb especial atenció a menors i les seves famílies; i a persones immigrades o en contextos vulnerables de diversitat cultural.

A més, 4.309 professionals han estat contractats específicament per al desenvolupament d’aquests projectes, en què també s’hi han implicat 13.150 voluntaris.

Premis “la Caixa” a la innovació social

Un any més, l’Obra Social “la Caixa" farà també un reconeixement especial a aquells projectes més disruptius, per implementar nous models d’intervenció social o de gestió, o per aportar una visió transformadora de la societat, amb la quarta edició dels Premis ”la Caixa” a la Innovació Social.

Deu premis de 15.000 euros suposaran un impuls extra per a cadascun dels projectes seleccionats per respondre als reptes actuals i per mostrar capacitat per modificar una problemàtica social d’una manera sostenible, eficient i duradora.

Temas

Comentarios

Lea También