L’Obra Social ”la Caixa” va impulsar el 2017 vuit projectes d’entitats socials a la província de Tarragona

El Programa va invertir l’any passat 19,7 milions d’euros a millorar la qualitat de vida de 264.000 persones de tot l’Estat, 5.000 d'ells a les comarques tarragonines.

23 enero 2018 20:07 | Actualizado a 24 enero 2018 08:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

 

L’Obra Social ”la Caixa” va impulsar durant l’any passat 8 projectes socials a la província de Tarragona amb l’objectiu de millorar les condicions de vida de persones en situació o risc de vulnerabilitat.

Amb una inversió de 198.700 euros, les accions socials en aquesta demarcació van superar els 5.000 beneficiaris a través de les convocatòries en què s’estructura el Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials: promoció de l’autonomia personal i atenció a l’envelliment, a la discapacitat i a la malaltia; lluita contra la pobresa infantil i l’exclusió social; habitatges per a la inclusió social; inserció sociolaboral; interculturalitat i acció social; i acció social en l’àmbit rural.

A Catalunya, la inversió durant el 2017 va superar els 4 milions d’euros repartits en 162 projectes i més de 60.000 beneficiaris, mentre que en el conjunt de l’Estat espanyol l’import invertit va assolir els 19,7 milions d’euros distribuïts en 839 projectes i més de 264.000 beneficiaris.

Amb aquesta inversió l’Obra Social ”la Caixa” renova un any més el seu compromís social amb els col·lectius de població més vulnerables i retorna a la societat una part important dels beneficis que genera l’activitat financera, donant resposta a les necessitats emergents de l’actual context social.

El President de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, ha destacat la inclusió social i la igualtat d’oportunitats com dos dels eixos prioritaris del conjunt de projectes impulsats per l’entitat: “el progrés i el benestar social només son possibles si treballem amb una idea clara d’igualtat social. D’aquí, la importància de les entitats que, cada any, aposten per desenvolupar projectes d’excel·lència, creatius i eficaços en la millora de la qualitat de vida i el benestar de les persones”.

Els ajuts oferts per les diferents convocatòries de 2017 han beneficiat directament a persones amb discapacitat, situació de dependència o malaltia; a persones en situació o risc d’exclusió social, amb especial atenció a menors i les seves famílies; i a persones immigrades o en contextos vulnerables de diversitat cultural. A més, 4.309 professionals han estat contractats específicament per al desenvolupament d’aquests projectes, en què també s’hi han implicat 13.150 voluntaris.

Les convocatòries 2017 s’han desenvolupat amb la finalitat de donar resposta a la necessària complementarietat dels recursos existents, garantint el suport de l’Administració i la col·laboració efectiva de les entitats a través de projectes compartits. Entre els objectius perseguits destaquen la implicació de la comunitat en els programes de voluntariat per aconseguir una societat compromesa, i l’atenció integral a les persones destinatàries seguint criteris d’excel·lència.

Obertura de les convocatòries de 2018

Per a aquest 2018, l’Obra Social ”la Caixa” reedita el seu compromís amb el Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials, la primera convocatòria del qual, promoció de l’autonomia i atenció a l’envelliment, a la discapacitat i a la malaltia, ja ha estat formalment convocada amb un pressupost que assoleix els 4,2 milions d’euros.  Les entitats interessades poden consultar les bases de les convocatòries 2018 i tramitar l’acreditació necessària per accedir-hi a través de la pàgina web:

Premis “la Caixa” a la innovació social

Un any més, l’Obra Social “la Caixa" farà també un reconeixement especial a aquells projectes més disruptius, per implementar nous models d’intervenció social o de gestió, o per aportar una visió transformadora de la societat, amb la quarta edició dels Premis ”la Caixa” a la Innovació Social.

Deu premis de 15.000 euros suposaran un impuls extra per a cadascun dels projectes seleccionats per respondre als reptes actuals i per mostrar capacitat per modificar una problemàtica social d’una manera sostenible, eficient i duradora.

Comentarios
Multimedia Diari