Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L’Obra Social ”la Caixa” va impulsar el 2017 vuit projectes d’entitats socials a la província de Tarragona

El Programa va invertir l’any passat 19,7 milions d’euros a millorar la qualitat de vida de 264.000 persones de tot l’Estat, 5.000 d'ells a les comarques tarragonines.

Diari de Tarragona

Whatsapp
Amb una inversió de 198.700 euros, les accions socials en aquesta demarcació van superar els 5.000 beneficiaris.

Amb una inversió de 198.700 euros, les accions socials en aquesta demarcació van superar els 5.000 beneficiaris.

L’Obra Social ”la Caixa” va impulsar durant l’any passat 8 projectes socials a la província de Tarragona amb l’objectiu de millorar les condicions de vida de persones en situació o risc de vulnerabilitat.

Amb una inversió de 198.700 euros, les accions socials en aquesta demarcació van superar els 5.000 beneficiaris a través de les convocatòries en què s’estructura el Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials: promoció de l’autonomia personal i atenció a l’envelliment, a la discapacitat i a la malaltia; lluita contra la pobresa infantil i l’exclusió social; habitatges per a la inclusió social; inserció sociolaboral; interculturalitat i acció social; i acció social en l’àmbit rural.

A Catalunya, la inversió durant el 2017 va superar els 4 milions d’euros repartits en 162 projectes i més de 60.000 beneficiaris, mentre que en el conjunt de l’Estat espanyol l’import invertit va assolir els 19,7 milions d’euros distribuïts en 839 projectes i més de 264.000 beneficiaris.

Amb aquesta inversió l’Obra Social ”la Caixa” renova un any més el seu compromís social amb els col·lectius de població més vulnerables i retorna a la societat una part important dels beneficis que genera l’activitat financera, donant resposta a les necessitats emergents de l’actual context social.

El President de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, ha destacat la inclusió social i la igualtat d’oportunitats com dos dels eixos prioritaris del conjunt de projectes impulsats per l’entitat: “el progrés i el benestar social només son possibles si treballem amb una idea clara d’igualtat social. D’aquí, la importància de les entitats que, cada any, aposten per desenvolupar projectes d’excel·lència, creatius i eficaços en la millora de la qualitat de vida i el benestar de les persones”.

Els ajuts oferts per les diferents convocatòries de 2017 han beneficiat directament a persones amb discapacitat, situació de dependència o malaltia; a persones en situació o risc d’exclusió social, amb especial atenció a menors i les seves famílies; i a persones immigrades o en contextos vulnerables de diversitat cultural. A més, 4.309 professionals han estat contractats específicament per al desenvolupament d’aquests projectes, en què també s’hi han implicat 13.150 voluntaris.

Les convocatòries 2017 s’han desenvolupat amb la finalitat de donar resposta a la necessària complementarietat dels recursos existents, garantint el suport de l’Administració i la col·laboració efectiva de les entitats a través de projectes compartits. Entre els objectius perseguits destaquen la implicació de la comunitat en els programes de voluntariat per aconseguir una societat compromesa, i l’atenció integral a les persones destinatàries seguint criteris d’excel·lència.

Obertura de les convocatòries de 2018

Per a aquest 2018, l’Obra Social ”la Caixa” reedita el seu compromís amb el Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials, la primera convocatòria del qual, promoció de l’autonomia i atenció a l’envelliment, a la discapacitat i a la malaltia, ja ha estat formalment convocada amb un pressupost que assoleix els 4,2 milions d’euros.  Les entitats interessades poden consultar les bases de les convocatòries 2018 i tramitar l’acreditació necessària per accedir-hi a través de la pàgina web:

Premis “la Caixa” a la innovació social

Un any més, l’Obra Social “la Caixa" farà també un reconeixement especial a aquells projectes més disruptius, per implementar nous models d’intervenció social o de gestió, o per aportar una visió transformadora de la societat, amb la quarta edició dels Premis ”la Caixa” a la Innovació Social.

Deu premis de 15.000 euros suposaran un impuls extra per a cadascun dels projectes seleccionats per respondre als reptes actuals i per mostrar capacitat per modificar una problemàtica social d’una manera sostenible, eficient i duradora.

Comentarios

Lea También