L’Orquestra Simfònica Camera Musicae torna a Tarragona amb Haydn i Mozart

La violoncel·lista Mariona Camats, acompanyada pel director Joel Bardolet, oferirà un espectacle elegant i ple d’energia dissabte a les 21 hores

20 diciembre 2018 18:59 | Actualizado a 20 diciembre 2018 19:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Teatre Tarragona oferirà el dissabte 22 de desembre, a les 21 h, el concert per a violoncel de Haydn i la simfonia núm. 29 de Mozart. Inspirats en Bach, les obres de Haydn i Mozart ens permeten comprendre la música del segle XVIII i la seva influència en la música occidental posterior.

El concert per a violoncel i orquestra en do major, Hob. Vllb:1 de Haydn, escrit entre 1791 i 1795, es va considerar extraviat durant 200 anys, però realment va restar en biblioteques privades de Praga. La reiteració de l’entrada del violoncel sobre una nota sostinguda és la característica principal d’aquesta peça.

A la Simfonia núm. 29, KV 201 de Mozart s’afronta una obra en què es mesclen de forma magistral les virtuts de la música de cambra i la simfònica. En aquesta simfonia primerenca de Mozart, destaquen els solos de trompa i el so apagat de les cordes al primer i segon moviment, contrastant amb el tercer i quart moviment amb un ritme accelerat i energètic.

Mariona Camats, nascuda el 1997 a la Garriga, s’inicià al violoncel amb només sis anys. Excel·lent violoncel·lista ha estat guardonada amb diversos primers premis, entre ells el de la prestigiosa beca internacional Pau Casals 2016. En aquesta ocasió, interpretarà les peces de Haydn i Mozart sota la direcció de Joel Bardolet.

Mitja hora abans de l’inici del concert, a la sala Josep Yxart del Teatre Tarragona, hi haurà una xerrada introductòria sobre el programa a càrrec de Josep M. Rota, president de les Joventuts Musicals de Tarragona. Accés gratuït amb l’entrada al concert, que té un preu de 25 euros.

Les entrades es poden adquirir a través del web teatres.tarragona.cat o a les taquilles del Teatre Tarragona. L’horari és dijous i divendres d’11 a 13 h i de 17 a 19 hores.

Comentarios
Multimedia Diari