La Biblioteca Popular de Valls celebra cent anys de vida

Entre les activitats destacades hi haurà una exposició commemorativa al propi edifici que en repassarà la trajectòria

14 marzo 2018 10:47 | Actualizado a 14 marzo 2018 11:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Biblioteca Popular celebra cent anys de la seva inauguració, el 23 de juny del 1908. Per commemorar l’efemèride s’han organitzat diferents activitats per als propers mesos.

la presentació de la programació, ahir al matí, el regidor de Cultura, Marc Ayala, va destacar que «com a ciutat continuem tenint el llegat de biblioteca popular i ho volem posar en valor».

El pròxim dijous, la ciutat de Valls donarà el tret de sortida a la commemoració del Centenari de la Biblioteca Popular (1918 - 2018). Les activitats s’estendran durant els propers quatre mesos fins a la Festa Major de Sant Joan quan, el 23 de juny, la Biblioteca Popular arribarà a l’edat de cent anys.

Entre les activitats destacades hi haurà una exposició commemorativa al propi edifici de la Popular, que repassarà els cent anys de vida de l’equipament amb documents, imatges i objectes; i l’edició d’un llibre, amb textos de Laura Canalias, Lluís Cuspinera, Jep Martí i Núria Ventura que recollirà, entre altres, el projecte de construcció, els primers anys de vida de la biblioteca, una transcripció dels dietaris de les bibliotecàries o els darrers anys de servei bibliotecari a la ciutat.

El Sant Jordi d’enguany també es veurà impregnat pels cent anys de la Biblioteca Popular, amb un acte especial a l’entrega de premis del Concurs de relats breus de Valls Jove o amb les visites comentades a la Biblioteca Carles Cardó, que tindran lloc el dissabte 21 d’abril, al matí, i que permetran conèixer al detall l’equipament i els serveis de la biblioteca que ha continuat el llegat de la Popular.

Completaran les activitats d’aquells dies un contacontes familiar que, amb el nom de Visca la meva biblioteca!, barrejarà cançons, balls, jocs i endevinalles per als més petits. La responsable de la biblioteca, Marina Blàvia, va afirmar que «també hem de parlar del present i del futur, i per això hem organitzat diferents activitats i visites comentades de caràcter popular».


La imatge gràfica de la commemoració, que es va presentar ahir, és obra del jove dissenyador vallenc Adrià Batet i recrea, amb una composició clàssica, el propi edifici de la Biblioteca Popular emmarcat entre les dues dates de la celebració, 1918 i 2018.

Comentarios
Multimedia Diari