La Bisbal obre els comptes municipals perquè els veïns els puguin conèixer

L’alcaldessa explica que «l’any passat ja vam iniciar l’Auditoria ciutadana i ens va agradar molt l’experiència»

23 julio 2019 07:20 | Actualizado a 23 julio 2019 08:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’alcaldessa de La Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, ha convocat a l’Ajuntament diversos bisbalencs, escollits per sorteig, per a dur a terme l’Auditoria Ciutadana. La iniciativa és la segona vegada que es tira endavant, i pretén apropar la gestió de la comptabilitat municipal a la ciutadania.

Per l’Auditoria Ciutadana es trien 10 veïns i durant els 15 dies previs a la Comissió de Comptes, que tindrà lloc a finals de juliol, poden consultar documentació, com ara factures, i relacionada amb la comptabilitat de l’Ajuntament. Els veïns reben un dossier amb el pressupost de l’any 2018 i la Memòria del Model Compte General any 2018. Els veïns tenen un suport per aclarir dubtes. .

Destaca que permet que els veïns coneguin el funcionament de l’Ajuntament i els seus comptes a la ciutadania «i d’aquesta manera, poder explicar de primera mà com funciona la comptabilitat i quines són les tasques de gestió interna que ha de dur a terme l’Ajuntament. Pensem que iniciatives com aquestes apropen la ciutadania a les administracions i són un acte de transparència per part del govern».

Comentarios
Multimedia Diari