La CGT crida a la vaga general el 8 de març desde Valls

El 76% dels participants en una reunió del sindicat aposten per l'aturada

21 febrero 2020 19:10 | Actualizado a 24 febrero 2020 11:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La CGT de Catalunya ha decidit convocar una vaga general el proper 8 de març i adherir-se al moviment feminista en el Dia Internacional de la Dona. El sindicat ha celebrat aquest dissabte un ple extraordinari a Valls on s'han debatut quatre ponències, tres d'elles favorables a la protesta i només una partidària de programar una jornada reivindicativa. Han participat en la decisió els representants de les 54 assemblees territorials que formen part de l'organització sindical. Finalment, el 76% han votat a favor del text que defensa que és necessària la vaga per fer visible la desigualtat entre homes i dones, per denunciar la bretxa salarial i per solidaritzar-se amb les dones que treballen en dies festius i caps de setmana.

Els representants sindicals han debatut des de primera hora d'aquest matí al Teatre Principal de Valls quatre ponències per decidir si convocaven o no la jornada de vaga per al pròxim 8 de març. Dues d'elles apostaven per ampliar la protesta fins al dilluns 9 de març per tal d'incidir en un dia no festiu. Tot i això, aquests dos textos s'han descartat, ja que el moviment feminista ja havia decidit no estendre la convocatòria.

La ponència que s'ha imposat amb 221 vots és la que defensa l'aturada per lluitar per aquelles persones que treballen a torns, als sectors d'hostaleria i comerç, als hospitals, al transport o bé per aquelles dones que es dediquen a fer cures a familiars o persones amb dificultats per fer vida autònoma. El text també defensa el compromís per revertir la bretxa salarial, fer una vaga de consum i crida a sortir al carrer a manifestar el rebuig a la violència patriarcal contra les dones, a la discriminació per raó de gènere o orientació sexual, contra el racisme i l'explotació laboral.

Pel que fa a la ponència que només demanava convocar una jornada festiva, lúdica i reivindicativa, només ha obtingut 45 vots. Segons l'escrit, presentat per un home, en les darreres convocatòries de la vaga feminista del sindicat no s'ha aconseguit aturar l'activitat productiva ni els serveis de forma total. Per això, indica que tampoc creu que s'assolís aquest 8 de març, perquè considera que en diumenge l'activitat productiva i de consum és "escassa".

Amb tot, la Rosalia Molina, afiliada de la CGT d'ensenyament de Barcelona i exsecretària de gènere d'ensenyament, ha rebatut aquest argument i ha afirmat que "dir que no val la pena perquè és diumenge seria no donar importància a totes les companyes que treballen en aquest dia quan la conciliació laboral i familiar és molt dificultosa". "Pensem que el feminisme ha de sortir el carrer a reivindicar tota la bretxa salarial, totes les situacions laborals que patim les dones, i a més s'hauria de fer més incidència en la vaga de consum al ser diumenge", ha tancat.

Comentarios
Multimedia Diari