La CGT denuncia un cas de semiesclavatge a Valls

Inspecció de Treball i policia espanyola es van presentar a l'empresa, on els empleats feien jornades de fins a 12 hores diàries per 400 euros

ACN

Whatsapp
Imatge aèrea del polígon de la capital de l'Alt Camp. FOTO: DT

Imatge aèrea del polígon de la capital de l'Alt Camp. FOTO: DT

La CGT ha denunciat un cas de semiesclavatge a Valls. Una empresa de reciclatges del polígon industrial de Valls tenia una petita plantilla d'empleats, de nacionalitat colombiana, que treballaven entre 10 i 12 hores diàries per un sou que no arribava ni als 400 euros, segons les federacions d'aquest sindicat al territori.

La CGT sosté que portaven mesos "treballant per quantitats inferiors a 350 euros sota coaccions i amenaces" i que els mantenien en aquesta situació "irregular" amb la falsa promesa que se'ls regularitzarien els papers de residència. En detectar la situació d"il·legalitat" soferta pels treballadors, van advertir Inspecció de Treball, que junt amb agents de la policia espanyola, van dur-hi a terme una inspecció el 22 d'octubre passat.

En el moment del registre, hi havia un dels quatre treballadors de l'empresa en situació irregular, sense permís de treball ni contracte laboral.

Segons la CGT, durant la inspecció només hi havia un sol treballador, tot i que que es van trobar "indicis" d'haver-n'hi més, però que en aquell moment no eren a l'empresa -una de les empleades havia estat acomiadada. El sindicat diu que aquest centre de treball és del grup inversor Panac S.L. i Apex Trading Internacional 21 S.L. i que el cas podria motivar obrir-los un procediment d'infracció que pot comportar de tres a sis mesos de presó i multes iguals o superiors a 500.000€.

Temas

Comentarios

Lea También