La CUP de Deltebre denuncia que membres de mesa de CiU sortien a buscar el vot de minusvàlids

La formació ho considera una irregularitat

19 mayo 2017 22:44 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La CUP ha presentat avui un escrit de reclamació al col·legi electoral Escola Assumpció de Deltebre (Baix Ebre) perquè alguns membres de la mesa, juntament amb interventors i apoderats de CiU, sortien fora per recollir el DNI de persones minusvàlides que no podien accedir al local i votaven per elles.

La CUP considera que es tracta d'una irregularitat per una possible manipulació del vot, pel que ha escrit un full de reclamació i ha trucat la Junta Electoral de Zona per informar d'aquests fets.

Davant aquesta situació, el president de la mesa ha optat per treure les urnes al carrer, amb l'objectiu de facilitar el vot de les persones amb dificultat per accedir a la mesa i s'ha augmentat el nombre d'apoderats dels diferents partits per garantir una correcta votació, segons informa la CUP.

No obstant això, el secretari de l'Ajuntament de Deltebre ha acudit al col·legi i ha ordenat que no es tragués cap urna fora, malgrat que una persona volia votar i no podia accedir al col·legi.

Finalment, s'ha optat per tornar al sistema anterior, de manera que quan alguna persona amb minusvalidesa vol votar un membre de la mesa, acompanyat d'interventors de diversos partits, surt fora a recollir el seu vot.

Comentarios
Multimedia Diari