La CUP de Reus condiciona formar govern a l'acceptació 'innegociable' del seu decàleg de ciutat

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha anunciat aquest dimecres com encararà les negociacions dels pròxims dies amb la resta de forces polítiques

19 mayo 2017 22:42 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha anunciat aquest dimecres com encararà les negociacions dels pròxims dies amb la resta de forces polítiques. Els ‘cupaires’ faran valdre els seus històrics resultats des del primer moment i condicionen els possibles pactes per entrar al govern a “l’assumpció innegociable d’un document de mínims que resumeix el model que de ciutat que volem”. Així s’ha expressat l’alcaldable de la CUP, David Vidal, que ha remarcat que si no es compleixen els 11 eixos bàsics no entraran a formar govern. En cas de no trobar cap consens, entrarien a pactar punts en concret durant la legislatura perquè fossin aprovats. No obstant això, Vidal ha declarat que a partir d’avui iniciarà una roda de contactes amb la societat civil i la resta de partits polítics per escoltar totes les propostes.

La número dos de la llista, Marta Llorens, ha estat l’encarregada de llegir el decàleg que agrupa els principals eixos bàsics de la ciutat que volen. Aquests passen per l’eliminació de les dietes i regular els sous dels càrrecs de confiança, eliminar l’ordenança de civisms i la societat municipal Rellsa, la creació d’una regidoria de sanitat o la realització d’una auditoria del deute. El mateix Vidal també ha estat molt clar a l’hora de subratllar que per damunt que la transparència serà la seva principal bandera per acabar amb els tics de la vella política. “S’ha acabat la política de trucades al mòbil per aconseguir quotes de poder. Per evitar això farem públiques a la nostra web totes les reunions que tinguem amb entitats o partits polítics”. Per acabar, els membres de la CUP han volgut agrair l’ampli suport de la ciutadania el passat diumenge.

 

Comentarios
Multimedia Diari