La CUP de Reus vol obrir el consell d'administració de l'hospital a professionals mèdics

La formació presenta les seves propostes en matèria de sanitat

19 mayo 2017 22:49 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La CUP planteja solucions a la controvertida gestió de l'Hospital Sant Joan de Reus. El seu portaveu, David Vidal, vol que el consell d'administració s'obri als professionals -representats pel comitè d'empresa- per disposar d'un criteri mèdic i estalviar-se més "resultats negatius i desajusts", com els que arrossega el centre hospitalari, on han passat fins a tres gerents en tres anys i mig per intentar posar-hi ordre. La CUP va més enllà i proposa un consell de centre integrat per usuaris, veïns i professionals i que aquest serveixi d'altaveu al consell d'administració. Vidal també es mostra molt crític pel paper "nul" de la regidoria de Sanitat, que ostenta Teresa Gomis, presidenta del Grup Salut.

"No s'ha enfrontat al Cat Salut, a Boi Ruiz, Josep M. Padrosa i Josep Mercadé, ni a Joan Maria Adserà de la Xarxa Sanitària Santa Tecla, és a dir, totes les persones que treballen d'amagat per deixar l'hospital en un paper secundari; per això volem recuperar aquesta regidoria i que tingui un paper clau per tirar endavant l'hospital i fer-lo un referent", ha etzibat Vidal. La CUP també critica el grup Sagessa. "Vist tot el que ha passat, el primer que cal és aclarir els números, es calcula que el desajust comptable és de 2 milions d'euros", estima. "Tots els centres hospitalaris del Camp i l'Ebre haurien de formar part de l'ICS, 100% públic i fiscalitzat", ha afegit Vidal.

Acompanyat per membres de la seva llista davant les portes de l'Hospital Sant Joan, Vidal fa un balanç negatiu d'aquest mandat a nivell sanitari, sobretot per la "manca de control sobre la facturació, la imprudència i temeritat dels membres convergents i populars del consell d'administració des de l'inici a final de mandat, quan ha arribat un quart gerent que ha posat sobre la taula les irregularitats que han comportat diverses operatives de la policia judicial". Al marge de l'hospital, la CUP també denuncia la situació del CAP Sant Pere -on la formació va lluitar activament en la recollida de firmes per evitar el tancament del servei d'urgències- i de l'Institut Pere Mata -segons la CUP, el grup guanya milions d'euros a costa de retallades "innecessàries".

Comentarios
Multimedia Diari